Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AS Roma en Mourinho lachen om Financial Fair Play-boete van UEFA

Laatste update:

Volgens persbureau ANSA is Roma is tevreden met het werk van technisch directeur Tiago Pinto, die deze zomer Benjamin Tahirovic (Ajax), Justin Kluivert (Bournemouth), Cristian Volpato, Filippo Missori (beiden Sassuolo) en Carles Pérez (Celta de Vigo) verkocht voor een bedrag van ongeveer 28 miljoen euro, net onder het doel van 30 miljoen. Met de 28 miljoen aan inkomsten vergaarde Roma echter een dusdanig hoog bedrag, dat de sportieve sancties van de UEFA niet van toepassing zijn en dat de boete is verlaagd naar vijf miljoen euro. Door het accepteren van de boete voorkomt de club van trainer José Mourinho dat het Nicola Zalewski of Roger Ibañez van de hand moet doen. Laatstgenoemde wordt wel veelvuldig in verband gebracht met meerdere Premier League-clubs.

Naast het behouden van bovengenoemde basisspelers ontloopt Roma ook sportieve sancties van de UEFA. Zo leek het er bijvoorbeeld op dat Roma komend seizoen met een gereduceerde selectie deel zou moeten nemen aan de Europa League, maar dat is dus niet het geval. Het was wel nog even de vraag of Roma überhaupt tot het bedrag van 28 miljoen euro zou komen. De transfer van Pérez werd pas op 30 juni officieel, terwijl Volpato en Missori ook pas op het laatste moment verkocht werden aan Sassuolo. De algemeen directeur van die club, Giovanni Carnevali, laat tegenover Sky Sport Italia weten dat de club graag haast maakte om de transfers van Volpato en Missori voor Roma's deadline rond te maken.

"We hebben een goede relatie met Roma", vertelt de bestuurder. "We hebben Volpato en Missori voor 30 juni overgenomen omdat dat nodig was voor Roma. Als je elkaar kunt helpen, dan moet je dat doen." De verkoop van Missori en Volpato leverde Roma tien miljoen euro op. Door de financiële restricties heeft Roma deze zomer nog geen transfersommen overgemaakt voor nieuwe spelers. Wel werden Houssem Aouar en Evan Ndicka transfervrij overgenomen en keren de nodige spelers terug van verhuurperiodes. Door het vermijden van de restricties heeft Roma wat ademruimte gekregen op de transfermarkt en mogelijk levert de goede band met Sassuolo nog meer op voor de club. I Giallorossi hebben hun pijlen namelijk gericht op Sassuolo's Davide Frattesi, die ook in de nadrukkelijke belangstelling staat van Internazionale.

Meer nieuws

Juventus neemt keiharde beslissing en ontslaat Allegri op staande voet
7
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Berghuis: 'Dat had ik niet verwacht, gezien mijn lange tijd bij de amateurs'
3
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Domper voor De Roon: middenvelder mist Europa League-finale, EK nog haalbaar
6
De Mos schudt Ajax en Feyenoord wakker: 'Groter trainerstalent dan zijn broer'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties