AS Roma kruipt na spectaculair inhaalduel dichter bij Juventus

De nummer twee van de Serie A speelt volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League en die stek kan het team van Rudi Garcia nauwelijks meer ontgaan. In februari werd het treffen tussen Roma en Parma in Stadio Olimpico wegens noodweer gestaakt en hierdoor werd er woensdag in de elfde minuut afgetrapt. De beginfase was om van te smullen, want gastheer kwam al gauw op voorsprong. Mattia Destro mikte op de paal en Gervinho benutte de rebound: 1-0. De Ivoriaan dacht hierna met een volley zijn tweede te maken, maar die werd wegens buitenspel terecht afgekeurd.

Parma kwam door een schuiver van Afriyie Acquah na vijftien minuten op gelijke hoogte, maar één minuut later stonden i Giallorossi opnieuw op voorsprong. Icoon Totti knalde na een pass van Miralem Pjanic het leer met binnenkant wreef in de triangel: 2-1. Een treffer van Destro werd hierna ook nog afgevlagd en hij zag een kopbal nog op de lat belanden. Vlak na rust toonde Roma zich effectiever: de jarige Pjanic schoot een afvallende bal laag in de verre hoek en verdubbelde hierdoor de voorsprong. Totti kreeg ruim tien minuten voor tijd een applauswissel.

Rodrigo Taddei, de vervanger van de geblesseerde Kevin Strootman, tekende acht minuten voor tijd voor de 4-1. De Braziliaan kopte geheel vrijstaand een hoekschop van Alessandro Florenzi tegen de netten, waarna Jonathan Biabiany nog een keer scoorde voor Parma. Roma is al bijna een jaar lang thuis ongeslagen in de Serie A, want de laatste nederlaag in de hoofdstad werd in mei tegen Chievo (0-1) geleden. Het door blessures geplaagde Parma van Roberto Donadoni, dat in 1996/97 voor het laatst bij Roma won, verloor voor de derde maal op rij en verspeelde dure punten in de strijd om Europees voetbal.