AS Roma laat na opwindend waterballet koppositie in Italië liggen

Trainer Garcia had flink wat kopzorgen: belangrijke spelers als Mohamed Salah, Francesco Totti, Daniele De Rossi en Gervinho ontbraken alle vier door een blessure. Bologna begon sterk en kreeg via Emanuele Giaccherini al een goede kans, maar die werd niet benut: even later dacht Anthony Mounier te scoren en ging het feest niet door omdat hij buitenspel zou hebben gestaan. Uiteindelijk schoot Adam Masina raak nadat Roma een hoekschop niet goed wegwerkt en kwam Bologna verdiend op voorsprong.

Pas in de tweede helft deed Roma iets terug: Gianluca Rocchi kende de Romeinen een strafschop toe nadat Mounier hands maakte en Miralem Pjanic schoot raak vanaf de stip. Aan het eind van de eerste helft was hij al gevaarlijk geweest met een vrije trap, maar toen had doelman Antonio Mirante nog een antwoord in huis. Bij de penalty was dat niet het geval en dus kon Roma de laatste veertig minuten aanvangen met een 1-1 tussenstand. Juan Manuel Iturbe kreeg de kans er vrij vlot 1-2 van te maken, maar faalde: Edin Dzeko kopte naast.

Bologna was het even kwijt in die fase en moest alle zeilen bijzetten om te overleven. Pjanic liet de thuisclub bibberen toen hij over schoot. Luca Rosettini ging vervolgens in de fout en bracht Iturbe naar de grond, waarna de bal nog eens op de stip werd gelegd. Ditmaal schoot Dzeko naar de linkerhoek en opnieuw ging de bal erin. Met nog twintig minuten voor de boeg wachtte Bologna een helse klus, maar het lukte i Rossoblu ten dele het tij nog te keren tijdens het waterballet tegen Roma.

Mattia Destro zorgde voor een 2-2 eindstand: drie minuten voor tijd maakte Vassilios Torosidis een overtreding op Giaccherini en deelde scheidsrechter zijn derde penalty van de wedstrijd uit en de eerste voor de thuisclub. Destro schoot raak tegen zijn oude team en zorgde er daarmee voor dat Roberto Donadoni nog steeds ongeslagen is als trainer van Bologna. De coach nam het roer op 28 oktober over van Delio Rossi en won de eerste twee wedstrijden al. Nu volgde dus een gelijkspel.