AS Roma wint nerveuze topper zonder Strootman en nadert Juventus

De eerste 45 minuten werd gekleurd door Radja Nainggolan en Perin, die beiden een hoofdrol vervulden. Eerstgenoemde werd na een klein halfuur gevloerd door de doelman van Genoa, die daarvoor een strafschop tegen kreeg én met rood van het veld werd gestuurd. Adam Ljajic had daarna de mogelijkheid om de Romeinen van elf meter op voorsprong te schieten, maar invaller-doelman Eugenio Lamanna, die nota bene zijn Serie A-debuut maakte, keerde de inzet van de Serviër op knappe wijze.

Met een man meer had AS Roma daarna het betere van het spel en vlak na de misser van Ljajic was het opnieuw Nainggolan die de goalie op de proef stelde. Lamanna toonde zich andermaal een uitstekende vervanger, maar moest zich vijf minuten voor rust toch gewonnen gegeven. Na goed doorzetten van Maicon belandde de bal bij Belg, die vanaf de rand van de zestien schitterend afrondde met een volley: 0-1. De thuisploeg stelde daar niet veel meer tegenover dan een kans voor Alessandro Matri, die echter Morgan De Sanctis op zijn pad vond.

Na de pauze was het vooral eenrichtingsverkeer, maar door een gebrek aan scherpte voorin bleef de bevrijdende 0-2 uit voor de bezoekers uit de hoofdstad. Het gevaar daarvan werd aangetoond door Diego Perotti, die bij een van de spaarzame aanvallen van Genoa bijna voor de gelijkmaker zorgde. De Argentijn kreeg alle tijd, maar mikte net iets te hoog. In blessuretijd werd zelfs nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Strootman en Emanuelson zagen het allemaal vanaf de zijkant aan: de twee Nederlanders bleven tot aan het slotsignaal op de bank zitten.