Assistkoning Özil helpt Arsenal aan koppositie, Swansea wint simpel

Arsenal - Stoke City 3-1
Het officiële thuisdebuut van Özil voor Arsenal leek aanvankelijk een walk in the park te gaan worden voor de Londenaren. De Duitser stond zelf aan de basis van de vroege 1-0 van Aaron Ramsey. Özil nam met een vrije trap doelman Asmir Begovic onder vuur, die kon pareren maar geen verweer had op de rebound van de inlopende Welshman. Arsenal zette echter niet door en moest toestaan dat de gasten, met Erik Pieters in de basis, na een klein half uur op gelijk hoogte kwamen. Marko Arnautovic knalde hard tegen de paal, waarna Geoff Cameron zich attent toonde bij de rebound en de score weer in evenwicht bracht. The Gunners hadden echter niet lang nodig om de zaken weer op orde te krijgen: Per Mertesacker kopte acht minuten later uit een hoekschop de 2-1 tegen de touwen.

Het bood de thuisploeg echter allesbehalve zekerheid. Arsenal had in de openingsfase van de tweede helft het overwicht en creëerde ook een aantal kansen, maar echt overtuigend was het niet. Gaandeweg werd Stoke City sterker en sterker en leek de gelijkmaker eerder in de lucht te hangen dan de 3-1. Op het juiste moment sloeg Arsenal echter voor de derde keer toe. Özil vond met een vrije trap het hoofd van Bacary Sagna, die de bal met een grote boog over de iets voor zijn doel staande Begovic heen kopte. Stoke City ging daarna nog wel verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer, maar was niet bij machte om de defensie van Arsenal voor een tweede maal te breken.

Crystal Palace - Swansea City 0-2
Wilfried Bony, Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli werden door Michael Laudrup op de bank gehouden, maar de elf basisspelers van Swansea City toonden aan de klus ook zonder dat drietal prima af te kunnen. De wisselspelers zaten namelijk nog maar net op hun plek, of Michu had de bal al in het net liggen. De goalgetter werd gevonden door Jonjo Shelvey en maakte zijn eerste balcontact meteen een waardevolle: 0-1. Een minuut later was het al bijna gedaan met de aspiraties van de thuisploeg, ware het niet dat de inzet van Swansea-verdediger Chico op de paal eindigde. Dat zou niet de laatste kans van de eerste helft blijken voor de bezoekers uit Wales, en dat het bij rust 'slechts' 0-1 stond, mocht dan ook een klein wonder heten.

Evenals in het eerste bedrijf vloog Swansea echter ook na de onderbreking uit de startblokken en dat resulteerde al snel in die gewenste tweede treffer. Doelman Julián Speroni van de thuisploeg wist een schot van Álvaro Vázquez nog wel te keren, maar de Spanjaard kreeg de bal terug in zijn voeten en vond vervolgens de vrijstaande Nathan Dyey. Die haalde doeltreffend uit. Alhoewel Crystal Palace na die 0-2 nog ruim de tijd had om iets terug te doen, kwam de zege voor de bezoekers uit Wales geen moment meer in gevaar. Via Michu en Vázquez waren de beste kansen op een nieuwe treffers zelfs voor Swansea, maar gescoord werd er niet meer op Selhurst Park.