Atlético boekt overtuigende 4-0 zege op slap Real Madrid

In het eerste kwartier had Real Madrid weliswaar meer balbezit, maar het eerste gevaar kwam van Atlético. Een schot van Arda Turan was een prooi voor Iker Casillas. Niet veel later kreeg de ploeg van Simeone een flinke domper te verwerken. Koke moest zich geblesseerd laten vervangen door Saúl. De thuisploeg was echter niet van slag en kwam na veertien minuten spelen op 1-0. Na een goede combinatie over diverse schijven was het Tiago Mendes die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied achter Casillas schoot, met hulp van de doelman.

Atlético verhoogde de druk op de defensie van los Merengues en verdubbelde al snel de voordelige marge. Na goed voorbereidend werk van Guilherme Siquiera en Antoine Griezmann was het Sául die, geheel vrijstaand, met een omhaal via de binnenkant van de paal voor de 2-0 kon zorgen. De ploeg van Simeone was zeer superieur aan Real Madrid, dat pas in de 32e minuut het eerste schot van de wedstrijd ondernam. De bezoekers probeerden nog voor rust wakker te worden, maar hadden geen antwoord op het spel van los Colcheneros en mochten van geluk spreken dat een handsbal van Sami Khedira niet in een strafschop resulteerde.

Na de onderbreking opteerde Ancelotti voor de entree van Jesé Rodriguez, in de plaats van Khedira. De verhoudingen binnen de lijnen veranderden echter niet: meer balbezit voor Real Madrid, meer gevaar van Atlético Madrid. Griezmann miste drie kansen in twee minuten tijd, en Tiago faalde oog in oog met Casillas. In de 64e minuut kwam de tweede doelpoging van Real Madrid; Miguel Ángel Moya keek een inzet van Cristiano Ronaldo naast.

Ruim twintig minuten voor tijd kreeg Griezmann zijn verdiende doelpunt. Een voorzet van Arda Turan werd door Sául richting de tweede paal gekopt, waar de Fransman net iets attenter was dan zijn landgenoot Raphaël Varane: 3-0. Ancelotti bracht Javier Hernández en Asier Illarramendi in het laatste kwartier nog binnen de lijnen, maar de wedstrijd was reeds gelopen. Laatstgenoemde was in de tachtigste minuut verantwoordelijk voor het eerste schot op doel (!) van de bezoekers. Manduzkic vergrootte het leed van de bezoekers door vlak voor tijd al koppend er 4-0 van te maken, op aangeven van invaller Fernando Torres.