Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Atlético-fans shockeren richting derby met ophangen van Vinícius Júnior-pop

Laatste update:

Real Madrid treedt donderdagavond om 21.00 uur in de kwartfinale van de Copa del Rey in eigen huis aan tegen de aartsrivaal. Supporters van de harde kern van Atlético hebben zich in aanloop naar de kraker van hun slechtste kant laten zien door een pop met het shirt Vinícius Júnior aan een brug op te hangen. Op het bijbehorende spandoek is 'Madrid haat Real' te lezen.

"Dit zijn weerzinwekkende en ontoelaatbare dingen die onze club te schande maken", zo laat Atlético weten in een statement. "Wij veroordelen elke daad die de waardigheid van mensen aantast, altijd en overal. De rivaliteit tussen beide clubs is groot, maar er is ook respect. We kennen op dit moment de dader of daders niet, maar daarmee ontlopen ze hun verantwoordelijkheid niet. We hopen dat de autoriteiten kunnen ophelderen wat er is gebeurd en dat gerechtigheid geschiedt."

Ook Real Madrid heeft inmiddels een statement naar buiten gebracht. "We spreken onze dank uit voor de steun die we hebben ontvangen na de betreurenswaardige en weerzinwekkende daad van racisme en haat tegen onze speler Vinícius. Wij veroordelen ten stelligste gebeurtenissen die de fundamentele rechten en waardigheid van mensen schenden en die niets te maken hebben met de waarden die voetbal en sport vertegenwoordigen. Real Madrid vertrouwt erop dat alle verantwoordelijkheden van degenen die aan een dergelijke verachtelijke daad hebben deelgenomen, zullen worden opgepakt."

Het is niet de eerste keer dat supporters van Atlético het op Vinícius gemunt hebben. Voorafgaand aan de stadsderby met Atlético Madrid in september was dit namelijk ook al het geval. In aanloop naar de clash in het Wanda Metropolitano was te horen dat enkele honderden aanhangers van Atlético 'Vinícius, je bent een aap' zongen. Volgens diverse lokale media waren er destijds ook apengeluiden en verwensingen richting de 22-jarige Braziliaan te horen tijdens de derby.

Copa del Rey
Real Madrid
3 - 1
Atlético Madrid

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
186
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties