Atlético geeft voorsprong na 93 minuten in 95e minuut uit handen

Het was veelzeggend dat Alavés in de eerste helft niet één keer gericht op het doel van Jan Oblak schoot. Atlético domineerde de eerste 45 minuten volledig, maar slaagde niet door de muur van de Basken te komen. Het ontbrak aan iets extra's om voor het verschil te zorgen. Een inzet van Yannick Ferreira Carrasco ging tegen de paal en een schot van Kévin Gameiro ging over het doel van de bezoekers heen.

Na de onderbreking kwam Fernando Torres binnen de lijnen. Atlético zette meer druk op de helft van Alavés en was via een kopbal van Diego Godín dicht bij de 1-0. Simeone koos er met de invalbeurt van Nicolás Gaitan ervoor om met drie aanvallers te spelen, maar het zat los Colchoneros niet bepaald mee.

Een poging van Torres eindigde uiteindelijk op de paal en Gameiro had zelfs aan twee kansen binnen enkele seconden niet voldoende om voor de 1-0 te zorgen. Alavés, met invaller Christian Santos, leek zodoende als morele winnaar van het veld te stappen, maar in de extra tijd ging het alsnog mis voor de bezoekers. Victor Laguardia hield Torres vast in het strafschopgebied, waarna Gameiro de elfmetertrap benutte; 1-0.

Hoewel de blessuretijd drie minuten bedroeg en het Vicente Calderón in extase was, slaagde Alavés er toch in om in de 94e minuut een punt uit Madrid mee te nemen. Een ziedend schot van Manu García, het eerste gerichte schot op doel van de bezoekers, was te machtig voor de kansloze Oblak en liet Simeone verbouwereerd achter; 1-1.