Atlético herstelt zich van nederlaag in Barcelona en wint stadsderby

De ploeg van Simeone legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. Rayo speelde op balbezit, maar kon niet voorkomen dat Antoine Griezmann in de eerste twintig minuten twee keer toesloeg. Na balverlies van Zé Castro kon de Fransman alleen op Toño af en werkte hij de bal onder de doelman door: 1-0. Tien minuten later kopte Mario Mandzukic een uittrap van Miguel Ángel Moya door richting Griezmann, die wederom doeltreffend afrondde: 2-0.

Atlético liet de teugels ietwat vieren en liet Rayo terug in de wedstrijd komen. Een precies schot van Roberto Trashorras, tien minuten voor rust, resulteerde in de aansluitingstreffer. Na nog geen kwartier in het tweede bedrijf was het Manucho die de bal achter zijn eigen doelman werkte en daarmee de thuisploeg richting de overwinning hielp. Atlético kreeg nog kansen via Torres en Griezmann (paal), maar moest genoegen nemen met een 3-1 zege.