Atlético loopt schade op na onhandige fout Suárez en rood voor Simeone

Joao Félix liet Levante-sluitpost Aitor Férnandez in derde minuut direct weten dat hij er was. Met een kanonskogel van een schot dwong hij de doelman tot strekken, maar die wist de poging te keren. Negen minuten later had Férnandez echter geen antwoord toen Antoine Griezmann de bal voorgaf, Felipe die richting doel kopte en Griezmann zelf het laatste zetje gaf met het hoofd: 0-1. De thuisploeg ging niet bij de pakken neer zitten en nam direct het spel in handen. Oscar Duarte dook zo na bijna een half uur spelen gevaarlijk op voor de neus van Jan Oblak, maar zijn schot door het midden kon de Slowaakse sluitpost niet verrassen.

Het was nota bene Suárez die de gelijkmaker van de thuisploeg inluidde. De Uruguayaan, die afgelopen zondag los Colchoneros nog eigenhandig naast koploper Real Sociedad schoot (2-2), werkte na belabberd uitverdedigen van Héctor Herrera Ruben Vezo naar de grond: strafschop. Enis Bardhi ging achter de bal staan en gaf Oblak geen enkele kans. Suárez, wiens wedstrijd het sowieso al niet was, werd na 58 minuten spelen uit zijn lijden verlost door Simone: Ángel Correa kwam voor hem in de ploeg. Achttien minuten lang was er weinig te genieten voor het publiek, tot invaller Matheus Cunha besloot nieuw leven in de wedstrijd te blazen. De Braziliaan kreeg de bal met enig fortuin van Rodrigo de Paul en schoof de 1-2 binnen.

Simeone, die in eerder in de wedstrijd al een gele kaart had gekregen, werd bevangen door de spanning en werd met zijn tweede naar de tribune verwezen. Lang leek het erop dat zijn ploeg 'gewoon' de drie punten mee naar Madrid mee zou nemen, tot een handsbal van Renan Lodi de wedstrijd op zijn kop zette. De thuisploeg kreeg wéér een strafschop, die Bardhi feilloos binnenschoot. De acht minuten extra tijd waren niet genoeg voor de bezoekers om de overwinning nog over de streep te trekken.