Atlético Madrid komt laat tot winst na spervuur op doel van Deportivo

Atlético zag Barcelona zaterdagavond winnen en Real Madrid gelijkspelen in de uitwedstrijden die zij voor de kiezen kregen. Zelf trad het aan tegen Deportivo, dat na de zege op Eibar in de eerste speelronde geen zege meer wist te boeken. Kansen waren er voor rust al voldoende: Diego Godín kopte naast, een bal van Griezmann schampte de paal en Fayçal Fajr voorkwam dat Nicolás Gaitán er 1-0 van kon maken. Diego Simeone zag het balend aan, maar kreeg ook twee tikken te verwerken.

In de eerste helft gingen namelijk twee man geblesseerd van het veld bij Atléti. Augusto Fernández liet zich na twintig minuten al wisselen en later kwam José María Giménez er nog naast zitten. Deportivo toonde niet zoveel gevaar en moest vooral tegenhouden, maar leek de rust ongeschonden te halen. Vlak voordat het echt pauze was begin Fajr echter een onnodige overtreding op Gaitán, die hem net als de eerste (op Koke) geel kostte en dus de wedstrijd.

In de tweede helft zette het spelbeeld van voor rust zich grotendeels voort. Atlético viel aan, Deportivo counterde soms en de kansen waren er legio. Griezmann dacht al na twee minuten te scoren, maar de scheidsrechter floot hem terug wegens buitenspel en dus bleef het 0-0. Yannick Ferreira-Carrasco trof keihard de bovenkant van de paal met een schot vanuit een lastige hoek en Germán Lux schoot Deportivo ook enkele malen succesvol te hulp. Twintig minuten voor het einde brak Griezmann echter toch de ban namens los Colchoneros.

De Franse ster tikte van dichtbij binnen, nadat Juanfran de bal slim aan Kévin Gameiro meegaf en de aanvaller zijn landgenoot vond met de harde, lage voorzet. Vijf minuten later kwam Ryan Babel erin bij Deportivo, maar de Nederlander kon niets doen aan de achterstand. Hij kreeg zelfs nog geel in de periode dat hij binnen de lijnen stond, vanwege een overtreding op Lucas Hernández. Atlético zag een tweede goal (van Godín) afgekeurd worden wegens buitenspel bij aangever Filipe Luis.