Atlético vergroot gat naar Real Madrid tot zes punten

Een makkelijke avond was het niet voor Atléti in het Vicente Calderón. Diego Costa probeerde het vroeg na een steekbal van Tiago, maar mikte net naast. Even later ontving hij een diepe bal die hij net niet wist aan te nemen. Ook bij het derde moment van de wedstrijd dat enigszins de moeite waard was, was de spits betrokken. Dit keer dribbelde hij twee tegenstanders voorbij, maar was de laatste pass niet goed. Vervolgens was het de beurt aan Elche om twee speldenprikken uit te delen in Madrid.

Eerst probeerde Javi Márquez het, maar hij stuitte op Thibaut Courtois. Teamgenoot Carles Girl zette de Belgische doelman daarna niet onder druk en mikte naast het doel. Elche leek verrast door de geringe inspanning die Atlético leverde en wist niet goed welk aanvalsplan het moest kiezen. De thuisclub begon meer en meer achterover te leunen en kwam er voor rust nog maar eenmaal gevaarlijk uit. Het was direct de beste kans, maar David Villa schoot naast in plaats van op het doel.

Diezelfde Villa kreeg vroeg in de tweede helft de uitgelezen mogelijkheid Atlético aan de leiding te brengen. De koploper kreeg ietwat gemakkelijk een strafschop toegekend, toen Ionut Sapunaru een overtreding beging op Raúl Garciá. De inzet van El Guaje werd echter gekeerd door Manu Herrera en dus bleef het na dik vijftig minuten gewoon 0-0. Elche, dat zonder Garry Mendes Rodrigues (ex-ADO en -FC Dordrecht) naar Madrid was afgereisd, haalde opgelucht adem.

Diego Simeone bracht Diego in het elftal voor Koke en even later kwam José Sosa erin voor Villa, die tegenviel. De aanvalsdrift kwam weer terug bij los Colchoneros en Raúl García kopte over. Uit een hoekschop van Sosa viel even later de langverwachte 1-0. João Miranda kopte heel goed binnen en liet het Calderón hartstochtelijk juichen. Atlético is na vrijdag met vijftien doelpunten tweede op de lijst met kopgoals in Spanje, achter Athletic Bilbao. Diego Costa kreeg nog laat loon naar werken. Kort voor tijd ging hij alleen af op Manu, maar scoorde hij niet. Vlak daarna kreeg Atlético de tweede penalty van de wedstrijd en die schoot de spits binnen.