Aubameyang start al met Doppelpack, Dost wint zonder te scoren

Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 2-1
Thomas Tuchel zag zijn team na een kwartier op voorsprong komen tegen zijn oude club. André Schürrle leverde een mooie voorzet af en bij de tweede paal was het Pierre-Emerick Aubameyang die koppend voor de 1-0 zorgde. In twee van zijn drie voorgaande seizoenen in Duitse dienst had de spits ook al in de eerste speelronde gescoord. Vanwege de hitte in Dortmund kwam er nog voor rust een drinkpauze voor de spelers, maar met de hoge temperatuur kwam niet het hoge niveau mee. Vlak voor tijd viel wel de 2-0, toen Aubameyang een strafschop benutte en zijn tweede van de middag maakte. FSV Mainz zorgde vervolgens nog voor een spannend slot met de 2-1 van Yoshinori Muto.

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0-2
Nog mét Bas Dost in de punt van de aanval, die dit weekend mogelijk een transfer naar Sporting Portugal afrondt, trok VfL Wolfsburg de eerste wedstrijd van het seizoen naar zich toe. Tien minuten voor rust maakte debutant Daniel Didavi er 0-1 van toen Daniel Caligiuri over links opstoomde, de bal voorbracht en Didavi na een laatste tikje van Dost binnen schoot. Twintig minuten voor tijd ging de matchwinner naar de kant ten faveure van Christian Träsch, maar de zege kwam niet in gevaar voor die Wölfe. Sterker nog, in de slotfase maakte Ricardo Rodriguez nog de 0-2 toen hij een vrije trap in de benedenhoek mikte.

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1-0
Eintracht Frankfurt slaagde er het afgelopen seizoen maar net in degradatie te ontlopen en wil het deze jaargang beter doen. Die Adler begonnen dan ook heel aardig tegen Schalke 04, dat na dertien minuten al op achterstand werd gezet. Alexander Meier was de gelukkige en hij verschalkte Ralf Fährmann met een rake schuiver. Na rust kreeg Meier een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, maar Fahrmann hoefde alleen maar in het midden van zijn doel te blijven staan om Meiers strafschop te keren. Frankfurt moest het de laatste tien minuten wegens een rode kaart voor Michael Hector met een man minder doen, maar Max Meyer slaagde er vijf minuten voor tijd niet in van deze situatie te profiteren.

Hamburger SV - FC Ingolstadt 04 1-1
De nummer tien van het afgelopen seizoen, Hamburger SV, begon voortvarend tegen nummer elf FC Ingolstadt 04. De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor de bezoekers, maar HSV pakte na een half uur spelen toch de voorsprong: Bobby Wood ontdeed zich knap van zijn bewaker en schoot van net binnen het strafschopgebied hard raak. De bezoekers moesten na de thee dus op zoek naar de gelijkmaker en het duurde even voordat zij tot echt grote kansen kwamen. Tien minuten voor tijd was het dan toch zo ver: Lukas Hinterseer lette het best op en zorgde uit de rebound voor de 1-1.

1. FC Köln - SV Darmstadt 98 2-0
Het was eigenlijk een wonder te noemen dat 1. FC Köln bij rust slechts met 1-0 voor stond. SV Darmstadt 98 in de eerste helft een stuk zwakker dan de thuisploeg en de doelpogingen vlogen Michael Esser om de oren. Hij hoefde echter maar één keer te vissen, toen na elf minuten spelen een schot van Marcel Risse te moeilijk bleek voor de doelman. Na rust gingen die Geissböcke vrolijk verder waar ze gebleven waren, al zorgde een zware onweersbui wel voor een onderbreking van zo'n tien minuten. Anthony Modeste bracht de beslissing door een voorzet van Artjoms Rudnevs attent binnen te tikken.