Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Augsburg zet in op 'slimme deal' en maakt vraagprijs Pepi kenbaar aan PSV

Laatste update:

Volgens Plettenberg vertrekt Pepi naar PSV óf Feyenoord. Augsburg zou met beide clubs positieve gesprekken hebben gehad. De Eindhovenaren hopen echter door te pakken en Feyenoord, dat wel tegen de 'te hoge' vraagprijs aanhikt, af te troeven. De link naar Feyenoord werd snel gelegd. Algemeen directeur Dennis te Kloese kende Pepi nog goed vanuit zijn tijd in Mexico. De bestuurder probeerde Pepi uit te laten komen voor de Mexicaanse jeugdselecties, maar slaagde daar niet in. Pepi koos voor de Verenigde Staten.

Te Kloese hield zijn oren open en bekeek de mogelijkheden om de goaltjesdief naar Rotterdam-Zuid te halen, maar moest concluderen dat zijn komst 'een heel moeilijk verhaal' zou zijn. "Pepi is een interessante speler", vertelde Te Kloese in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar Augsburg heeft ooit ruim 16 miljoen euro voor hem neergelegd. Ze willen bij een verkoop veel van dat geld terugzien."

PSV is nu zeer dicht bij de komst van Pepi. Augsburg is momenteel in onderhandeling met de Eindhovenaren. De Duitsers zetten volgens Plettenberg in op een 'slimme deal' en houden vast aan een transfersom van 11 miljoen euro plus een doorverkooppercentage van 25 procent. In het Philips Stadion moet Pepi de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Luuk de Jong. Net als Te Kloese kent ook Earnest Stewart, de technisch directeur van de Brabanders, de spits goed. Stewart kreeg eerder te maken met Pepi als directeur van de Amerikaanse voetbalbond.

Pepi, die in Duitsland tot medio 2026 onder contract staat, was dit seizoen één van de spaarzame hoogtepuntjes bij FC Groningen. De Amerikaan werd door Augsburg voor een seizoen gestald bij de Trots van het Noorden, dat veel aan de spits had. In 29 competitieduels was hij goed voor 12 treffers en 3 assists. Genoeg voor handhaving was het echter niet. Groningen degradeerde op kansloze wijze naar de Keuken Kampioen Divisie. Pepi maakte echter voldoende indruk om interesse van onder meer PSV en Feyenoord te wekken.

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
10
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
57
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties