Auxerre heeft weer gouden wissel en laat PSG beteuterd achter

Auxerre - Paris Saint-Germain 1-1
Toen de wedstrijd tussen Auxerre en Paris Saint-Germain begon, was het treffen tussen Lorient en Montpellier al afgelopen. PSG wist dus dat het op de gedeelde eerste plaats terecht kon komen en begon goed aan het duel in het Stade Abbé Deschamps. Na twintig minuten spelen resulteerde dat in de openingstreffer, toen Kevin Gameiro Nené bediende en de Braziliaan er in slaagde om te scoren. Voor Nené betekende het alweer zijn veertiende doelpunt van dit seizoen.

PSG trad aan zonder Javier Pastore, maar de Argentijn werd in de eerste helft niet gemist. De bezoekers waren de bovenliggende partij en de voorsprong bij rust was dan ook terecht. Na rust nam de druk van Auxerre echter toe en Kamel Chafni raakte de paal, terwijl Salvatore Sirigu ook een paar keer moest redden. De gelijkmaker bleek onvermijdbaar: na een foutje van Sirigu zorgde invaller Anthony Le Tallec vier minuten voor tijd voor de 1-1. Le Tallec is al de negende invaller die dit seizoen scoort voor Auxerre en dat is het hoogste aantal van alle teams in de Ligue 1.

Lorient - Montpellier 2-1
Lorient vecht dit seizoen tegen degradatie en de supporters van de Franse laagvlieger hadden dan ook vast niet gerekend op een overwinning op titelkandidaat Montpellier. Toch mocht de thuisploeg drie punten aan het totaal toevoegen, dankzij onder meer een eigen doelpunt van Henri Bedimo. De vleugelverdediger opende twintig minuten voor tijd onbedoeld de score en aan het einde van de rit bleek deze eigen goal beslissend te zijn.

Zeven minuten na het ongelukkige doelpunt van Bedimo verdubbelde Lorient namelijk de score via Arsenal-huurling Joel Campbell, die trefzeker was met een fraai schot vanaf ruim zestien meter, en Montpellier kwam hierna niet verder dan een aansluitingstreffer van Olivier Giroud. Hij was het eindstation van een goede aanval, maar de topscorer van de Ligue 1 (na zondagavond twintig doelpunten in dit seizoen) kon een verrassende nederlaag voor Montpellier niet voorkomen.