Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ayoub neemt met schuiver ultieme revanche op Ajax

Laatste update:

Zonder de eigen fans, die niet mee mochten reizen naar Utrecht, begon Ajax zeer voorzichtig aan het duel in de Galgenwaard. De laatste jaren is dat stadion de Amsterdammers niet gunstig gezind, wat tot uiting kwam in het zeer gecontroleerde, trage spel van de bezoekers. De thuisploeg vond het prima: de spelers van Erik ten Hag wachtten rustig af op eigen helft, in de hoop op een snelle tegenstoot. Die combinatie maakte dat het eerste half uur nauwelijks noemenswaardige momenten kende.

FC Utrecht kwam voor rust niet verder dan een afgekeurde goal van Sébastien Haller, die buitenspel stond, en een opportunistische poging van Andreas Ludwig. Ondanks een optisch en statistisch overwicht, stelde Ajax daar ook bar weinig tegenover. Alleen Amin Younes deed na ruim een half uur spelen even van zich spreken. De Duitser speelde zich behendig vrij en bezorgde de bal bij Thulani Serero, wiens schot echter goed geblokt werd. In de nastoot belandde het leer voor de voeten van Anwar El Ghazi. Zijn knal op de vuisten van Robbin Ruiter zou de enige Amsterdamse poging tussen de palen van de eerste helft blijken.

Met Viktor Fischer voor de geblesseerde Younes deed Ajax een poging om daar na rust verandering in te brengen, maar het mocht niet baten. Sterker nog: FC Utrecht nam het initiatief over en was veel gevaarlijker in de voorste linie. Het leidde tot een enorme kans voor Sean Klaiber, die profiteerde van het feit dat de arbitrale leiding een achterbal over het hoofd zag. De back stond ineens vrij, maar zijn geplaatste inzet plofte rakelings naast de verre paal. Jasper Cillessen stond aan de grond genageld.

In de laatste tien minuten kregen beide ploegen een kans om het duel alsnog te beslissen. Na prachtig werk van Yassin Ayoub mikte Bart Ramselaar net voorlangs, terwijl de verder onzichtbare Arek Milik zijn ploeg zomaar drie punten cadeau had kunnen doen. De Poolse spits kreeg uit het niets een vrije kopkans, maar schrok van de gelegenheid en mikte over. Met de moed der wanhoop bleef de thuisploeg zoeken naar de 1-0 en drie minuten voor tijd kwam de ultieme beloning. Ramselaar legde perfect klaar voor Ayoub, die de bal met gevoel en precisie in de verre hoek schoof en de wedstrijd besliste.

-

Meer nieuws

PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
0
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
6
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
16
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
170
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties