Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ baalt van gemiste kans Jóhannsson en verliest nipt

Laatste update:

Dick Advocaat weet dat zijn ploeg er niet goed voor staat en dat de uitgangspositie anders had kunnen zijn als Aron Jóhannsson in de eerste helft bijvoorbeeld beter met zijn kans was omgesprongen. De topschutter ontsnapte aan buitenspel en werd door Roy Beerens alleen voor Artur gezet, maar Jóhannsson wist de keeper niet te passeren. Artur redde ook uitstekend op schoten van Steven Berghuis en zag zijn ploeg even na de thee op voorsprong komen via Eduardo Salvio. AZ hoopte nog wel op een comeback, maar de krachten waren al voor rust verspeeld en Benfica gaf vrijwel niets weg. Het bleef bij 0-1 en dus heeft AZ in de return een klein wonder nodig.

De supporters van AZ kunnen echter tevreden zijn over de manier waarop de ploeg zich donderdag presenteerde. In een sfeervol AFAS Stadion schoot de thuisploeg uit de startblokken en Beerens kreeg al in de eerste vijf minuten twee goede schietkansen, maar eerst mikte hij de bal in de handen van Artur en vervolgens schoot hij toch nog vrij ver naast. AZ probeerde Benfica overal op het veld onder druk te zetten en kreeg na twintig minuten spelen dé kans om op voorsprong te komen. Jóhannsson kreeg de bal echter niet langs Artur, die ook twee spectaculaire pogingen van Berghuis onschadelijk maakte. Namens Benfica was de beste kans van de eerste helft voor Guilherme Siqueira, maar het schot van de mee opgekomen linksback ging maar net over het vijandelijke doel.

Esteban moest even hierna nog ingrijpen bij een inzet van Rodrigo, maar verder liet Benfica niet veel zien. De bezoekers hadden het opvallend moeilijk met AZ en konden dan ook niet met een goed gevoel gaan rusten. Benfica kwam na een preek van Jorge Jesus echter wel goed de kleedkamer uit en nam al binnen de eerste drie minuten in het tweede bedrijf een 0-1 voorsprong. Celso Ortiz verspeelde de bal op het middenveld, waarna Nick Viergever wel erg matig verdedigde. Óscar Cardozo had moeten scoren maar stuitte op Esteban, die niet kon voorkomen dat Salvio uit de rebound alsnog de 0-1 maakte. Dit betekende zijn eerste doelpunt van het seizoen.

AZ was duidelijk aangeslagen na de tegentreffer. De ploeg van Advocaat werd even naar achteren gedrukt en had geluk dat Cardozo naast schoot, Rodrigo over kopte en Esteban net op tijd terug was om een inzet van zijn doellijn te halen. De wedstrijd werd hierna nooit meer zo leuk als voor rust: AZ probeerde het nog wel, maar kwam niet door de vijandelijke defensie en had te maken met een tegenstander die vooral erg vervelend deed om tijd te rekken. Benfica nog het dichtst bij een goal, maar een prachtig afstandsschot van Rodrigo ging net naast en Esteban keerde een kopbal van Rodrigo Lima. Het bleef dus bij 0-1 en daardoor mag AZ blijven hopen op het bereiken van de halve finale, maar het zal heel erg moeilijk gaan worden voor de brigade van Advocaat.

-
Denk je dat AZ de halve finale nog gaat halen?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties