Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ door matchwinner Ortiz bijna zeker van overwintering

Laatste update:

Karagandy maakte met slechts twaalf veldspelers en drie keepers de helletocht naar Alkmaar, want zondag speelt men de bekerfinale in eigen land. De Mijnwerkers leken dan ook rijp voor een slachtpartij in het AFAS Stadion, maar in de eerste helft bleven zij relatief eenvoudig op de been. De kansen waren wel voor AZ. Na drie minuten sloeg Stas Pokatilov een volley van Nick Viergever boven de lat uit en na een klein kwartier kregen de Noord-Hollanders opnieuw een grote kans om te scoren, maar Aron Jóhannsson schoot na een vlugge counter en op aangeven van Roy Beerens op de doelman. AZ was sterker, maar maakte op de helft van de Kazakken relatief weinig indruk. Pokatilov hoefde in de eerste helft nog maar één keer serieus in te grijpen: na 37 minuten stopte hij een schot van Beerens in de korte hoek.

De ploeg van Advocaat kwam ondanks een flink veldoverwicht niet verder dan pogingen van Nemanja Gudelj en Maarten Martens, die weinig gevaar opleverden. Shakhter dook slechts één keer op voor het doel van Esteban Alvarado: een kopbal van Nikola Vasiljevic uit een vrije trap ging een meter naast. AZ hanteerde in het tweede kwart een veel lager tempo, kwam hierdoor niet tot scoren en ging met een brilstand de rust in. Advocaat besloot de tegenvallende Jóhannsson te wisselen en bracht Denni Avdic. De Zweed kreeg direct een aardige kans, maar wist een voorzet van Johann Berg Gudmundsson niet te verzilveren. Na 55 minuten was het wel raak: Ortiz ramde de bal van afstand via de handen van Pokatilov tegen de touwen en zorgde voor de openingstreffer.

Beerens had de gastheer direct hierna op 2-0 kunnen zetten, maar de stift van de aanvaller werd voor de doellijn weggekopt door Vasiljevic. AZ bleef domineren, maar bleef in een relatief lage versnelling spelen. De thuisploeg kreeg via Avdic en Gudmundsson nog wel goede kansen om uit te lopen, maar Shakhter had ook nog met een punt terug kunnen reizen naar het Oostblok, maar het schot van Maksat Baizhanov werd uit de korte hoek gehaald door Esteban. AZ treft in de resterende groepsduels nog Haifa en PAOK en gaat zondag op bezoek bij Feyenoord.

-
Denk jij dat AZ de Europa League kan winnen?

Meer nieuws

ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
16
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties