Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ en Heerenveen vermaken publiek maar scoren niet

Laatste update:

Beide ploegen ontliepen elkaar nauwelijks. AZ begon enthousiast en had aanvankelijk ook het betere van het spel. Heerenveen bleek echter weinig hinder te ondervinden van de Europese domper van donderdag en greep vervolgens brutaal het initiatief. Tot echt grote kansen leidde dat evenwel niet, al had dat ook te maken met slordigheid voorin. Rajiv van La Parra had bijvoorbeeld tot twee keer toe de mogelijkheid een medespeler in scoringspositie te brengen, maar zijn voorzetten ontbeerden precisie. Pas na een halfuur spelen werd het vervolgens écht interessant.

AZ voerde het tempo en daarmee ook de druk op en dat leverde eindelijk kansen op. Allereerst zette Roy Beerens vanaf rechts voor, maar Maarten Martens zag zijn fraaie inzet achter het standbeen gepareerd worden door Kristoffer Nordfelt. De rebound was vervolgens voor Jozy Altidore, die de lat raakte. Daarmee was het nog niet gedaan. Adam Maher bracht de bal opnieuw in, vond de geheel vrijstaande Altidore, die echter slecht aannam. Een minuut later toonde Erik Falkenburg zich attenter dan de Friese defensie, maar zijn schot vloog hoog over.

Beide ploegen gingen na rust verder waar ze voor de onderbreking gebleven waren. De wedstrijd ontpopte zich tot een heerlijk schouwspel met kansen over en weer. Heerenveen, dat het best uit de kleedlokalen kwam, kreeg de eerste grote kans. Na een prachtige aanval belandde de bal bij Filip Djuricic, die zijn schuiver rakelings langs de paal zag zoeven. AZ antwoordde resoluut: Maher werd diep gestuurd, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Nordfelt. Voormalig Heerenveen-middenvelder Viktor Elm was enkele minuten later van dichtbij andermaal in de buurt van de openingstreffer.

Naar mate het duel vorderde nam de vermoeidheid toe en daarmee ook de amusementswaarde. De steeds groter wordende gaten leidden namelijk tot nog meer kansen. Altidore werd uitstekend bediend door Gudmundsson, maar de Amerikaan kreeg de bal verkeerd op zijn schoen, waarmee de kans verkeken was. De laatste tien minuten kwam Heerenveen weer opzetten. Aanleiding was een rode kaart voor Gudmundsson, die onbehouwen doorging op het been van De Roon en terecht van het veld werd gestuurd. Ook het slotoffensief van de Friezen leidde echter niet meer tot de gewenste treffer.

-

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
3
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties