Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ gaat vandaag 'gewoon' in de koker voor CL-voorrondes

Laatste update:

Met het feit dat AZ 'gewoon' de koker ingaat voor de tweede voorronde van het zogenaamde league path van de voorrondes van de Champions League, lijkt de UEFA de protesten van de Alkmaarders ongegrond te hebben verklaard. AZ meende recht te hebben op het beste Europese ticket, omdat er gedurende het afgebroken seizoen twee keer werd gewonnen van Ajax. Beide ploegen beëindigde de jaargang met evenveel punten, maar de Amsterdammers hadden een beter doelsaldo.

AZ kreeg geen gehoor bij de KNVB en wendde zich tot de UEFA, maar dat lijkt geen effect te hebben gehad. Ajax heeft voorlopig het Europese ticket dat recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League, tenzij Olympique Lyon de huidige editie weet te winnen. AZ moet zich vanaf 25 of 26 augustus gaan proberen om via het zogenaamde league path de groepsfase van de Champions League. De Alkmaarders behoren met PAOK Saloniki en Lokomotiva Zagreb tot de ongeplaatste ploegen tijdens de loting.

Besiktas, Viktoria Plzen en Rapid Wien hebben een geplaatste status en een van deze drie clubs gaat de tegenstander van AZ worden. Over twee weken wacht een ontmoeting over één wedstrijd achter gesloten deuren. In de derde voorronde stromen ook nog Benfica, FK Krasnodar, Dynamo Kiev en Stade Rennes in en uiteindelijk worden er via het league path twee tickets voor de groepsfase van de Champions League verdeeld. Mocht AZ er niet in slagen om de tweede voorronde te overleven, krijgt de formatie van trainer Arne Slot nog een kans in de kwalificatiecyclus van de Europa League.

Zie jij AZ de groepsfase van de Champions League bereiken?

Meer nieuws

Klopp flikt in laatste persconferentie als Liverpool-coach nog één geinig trucje
0
Dortmund wil Sancho behouden maar hoort fikse vraagprijs van Manchester United
6
Maarten Martens blijft na 'bijzonder seizoen' definitief aan als coach van AZ
16
VZ Kort: Florian Wirtz volgt Jude Bellingham op en wint prestigieuze prijs
77
Dit is de reden waarom Farioli Ajax boven Brighton gaat verkiezen
35
'Arsenal wil Ajax naast Hato en Ramaj ook beroven van andere sleutelspeler'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties