AZ geeft weer niet thuis en lijdt in Almelo derde competitienederlaag op rij

AZ hoopte in Almelo een eind te maken aan een reeks van drie wedstrijden zonder overwinning, maar begon opmerkelijk laconiek. Mikhael Rosheuvel had al vroeg in de wedstrijd de gelegenheid om met de kop de score te openen en enkele minuten later belandde de bal met enig fortuin voor de voeten van Linssen. De aanvaller van de thuisploeg liep vervolgens om zijn directe tegenstander heen en schoof in de korte hoek raak: 1-0. AZ kwam na die voorsprong langzaam maar zeker op stoom en voerde gaandeweg de eerste helft de druk steeds iets verder op.

Toch hoefde Remko Pasveer zich nooit heel erg druk te maken. Verdediger Mattias Johansson was, veelzeggend, de meeste dreigende speler aan de kant van de bezoekers, die op slag van rust bovendien nog een keer goed wegkwamen na een nieuwe mogelijkheid voor Linssen. De maker van de 1-0 leek in de 41e minuut op weg te zijn naar zijn tweede van de middag, maar krulde de bal uit kansrijke positie net naast de paal. Daardoor mocht AZ blijven hopen op een comeback na de onderbreking.

Het team van Advocaat deed dat ook, maar kwam tot weinig uitgespeelde mogelijkheden. Roy Beerens leek een keer gevaarlijk te worden, maar zag zijn voorzet met veel moeite uit de lucht geplukt worden door Pasveer, die vijf minuten later opgelucht kon ademhalen omdat Viktor Elm zijn voet net niet tegen de bal kon krijgen. De Zweed had het leer voor het binnenschieten gehad, maar de voorzet vanaf links bleek net iets te scherp.

Naar mate de tweede helft vorderde nam AZ steeds meer risico's en werden de mogelijkheden ook talrijker. Dat leidde weliswaar tot scorsingskansen voor Arón Johansson en Markus Henriksen, maar betekende ook dat Esteban aan de overkant zo nu en dan goed op zijn hoede moest zijn. Zo moest de goalie van AZ negen minuten voor tijd een uiterste krachtsinspanning doen om de genadeklap voor zijn ploeg te voorkomen. Achteraf bleek het van weinig waarde: Tannane schoot in blessuretijd namelijk alsnog de bevrijdende 2-0 binnen, waardoor AZ de derde competitienederlaag op rij leed.