Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ geeft zege tegen tien man weg, Zenit wint ondanks 3-0 achterstand

Laatste update:

AZ - Dundalk FC 1-1
De ploeg van Van den Brom had het in de eerste 45 minuten erg moeilijk tegen het bezoek uit Ierland. Dundalk speelde compact, kreeg ook ruimte om te voetballen en had een grote kans op een doelpunt. Daryl Horgan werd tien minuten voor rust door doelman Sergio Rochet van het scoren afgehouden, nadat de defensie van AZ nogal wat steekjes liet vallen.

AZ dacht op slag van rust op 1-0 te komen via Fred Friday. De spits had de bal in het doel, maar werd door de scheidsrechterlijke leiding onterecht voor buitenspel afgevlagd. De aanvaller stond namelijk op één lijn met de defensie. Tot meer was AZ in de eerste helft niet in staat, uitgezonderd een schot van Alireza Jahanbakhsh op de paal in de openingsfase.

De ploeg van Van den Brom begon beduidend sterker aan de tweede helft. Dat resulteerde na een kwartier in de 1-0. Wuytens kopte een bal vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de touwen omdat Gary Rogers er helemaal naast zat. De twee botsten echter met elkaar, waarna Wuytens per brancard van het veld moest worden gedragen. Naderhand bleek dat de middenvelder bij bewustzijn was gekomen in de catacomben.

Voor Stephen O'Donnell zat het duel er na 71 minuten al op. Ridgeciano Haps werd bot neergehaald door de aanvoerder, die zijn tweede gele kaart kreeg. De ondertalsituatie van Dundalk leek in het voordeel van AZ, dat echter naliet om de genadeklap uit te delen. Dat kwam de Alkmaarders duur te staan. Het was invaller Ciaran Kilduff die Wout Weghorst aftroeftde in de lucht en het leer achter Rochet kopte: 1-1. AZ zocht met man en macht naar een tweede treffer, maar zelfs in negen minuten blessuretijd kwam men niet tot scoren.

Maccabi Tel Aviv - Zenit Sint-Petersburg 3-4
Het team van Shota Arveladze nam de eerste van zes doelpunten voor zijn rekening. Tien minuten voor rust kwam het scorebord in het Bloomfield Stadium in beweging: een scherpe en indraaiende voorzet ging aan alles en iedereen voorbij, inclusief doelman Yuri Lodygin. Vijf minuten na de onderbreking was het opnieuw raak: uit een voorzet van Tal Ben Haim kopte Vidar Kjartansson de 2-0 binnen.

Medunjanin nam twintig minuten voor tijd de 3-0 voor zijn rekening. Lodygin kon nog wel zijn hand tegen de vrije trap zetten, maar de bal ging alsnog tegen de touwen. Zenit leek dus geslagen, maar niets was minder waar. Vanaf de 77e minuut zette het team van Lucescu de ommekeer in: Aleksandr Kokorin maakte er met de borst 3-1 van en na de domme rode kaart voor Eliazer Dasa verzorgde Mauricio de 3-2. Giulano nam Zenit vervolgens op sleeptouw: hij maakte op aangeven van Robert Mak de 3-3 en stelde Luka Djordjevic in staat om met een kopbal voor de 3-4 te zorgen.

-
Denk jij dat AZ in Europa overwintert?

Meer nieuws

Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
64
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
19
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
10
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
18
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties