Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ haalt uit in eigen huis en continueert uitstekende reeks tegen promovendi

Laatste update:

Dick Lukkien keek al vanaf de eerste minuut lijdzaam toe hoe zijn team in Alkmaar op alle fronten werd afgetroefd. Na een charge op Jonas Svensson in het strafschopgebied wees Serdar Gözübüyük naar de stip en zette Teun Koopmeiners de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Het veldoverwicht van AZ resulteerde na een half uur spelen in de 2-0, maar wederom vanaf elf meter. Na een tackle van Keziah Veendorp was het opnieuw Koopmeiners die Kjell Scherpen vanaf elf meter passeerde: 2-0.

De paal stond de 3-0 van Oussama Idrissi in de weg, maar tien minuten voor de onderbreking verscheen de derde treffer alsnog op het scorebord. Na een goede actie van Svensson werkte Michael de Leeuw ongelukkig de bal in eigen doel met het hoofd. Lukkien koos ervoor om Gersom Klok en Alexander Bannink in de rust te vervangen, ten faveure van Andrej Lukic en Nico Neidhart, om met drie centrale verdedigers erger te voorkomen, maar het duel was na de 47e minuut definitief gelopen.

Calvin Stengs werkte het leer simpel langs Scherpen, maar de aandacht ging uit naar een ongelukkige botsing tussen Idrissi en Mats Seuntjens, enkele seconden eerder. Laatstgenoemde moest per brancard van het veld en werd vervangen door Björn Johnsen. AZ geloofde het daarna wel, terwijl FC Emmen niet bij machte was om nog iets terug te doen. In de slotfase drong AZ toch nog aan. Idrissi raakte tien minuten voor tijd wederom de paal, maar Johnsen zette enkele minuten later toch de 5-0 op het scorebord.

AZ verstevigt door de derde opeenvolgende Eredivisie-overwinning de vierde stek in de Eredivisie, met 34 punten uit 20 duels. FC Emmen, dat vier punten had overgehouden aan de duels met koploper PSV (2-2) en VVV-Venlo (2-3), blijft nipt boven de rode streep staan en hoopt dat nummer vijftien Excelsior zondagmiddag niet wint van stadsgenoot Feyenoord.

-
Denk jij dat AZ in de top drie gaat eindigen?

Meer nieuws

Liveblog huldiging PSV: Selectie arriveert bij stadhuis van Eindhoven
27
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
8
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
0
Lang kijkt recht in camera, laat zijn tanden zien en waarschuwt Feyenoord
23
Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
9
Valentijn Driessen: 'PSV moet helemaal niet willen dat hij terugkeert'
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties