Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ hijgt Feyenoord in de nek na overtuigende zestig minuten tegen Fortuna

Laatste update:

Het duel met Fortuna stond in het teken van het debuut van Mathew Ryan. De Australische doelman kwam eerder deze maand over van FC Kopenhagen. Hij moest de wedstrijden tegen Excelsior Rotterdam (1-4) en sc Heerenveen (0-2) nog laten schieten vanwege het op orde brengen van zijn werkvergunning, maar was tegen Fortuna speelgerechtigd. Hij kreeg direct de voorkeur onder de lat boven Hobie Verhulst. Bij de bezoekers keerde Arianit Ferati terug in de basis.

AZ wist de ban in eigen huis al vroeg te breken. De Wit opende de score met het hoofd na een voorzet op maat van Jens Odgaard: 1-0. De Alkmaarders wisten de marge vervolgens bijna te verdubbelen via Pavlidis. De bezoekers kwamen na een opmerkelijk moment toch weer langszij. De vierde official constateerde dat Rémy Vita in het strafschopgebied aan zijn shirt werd getrokken door Zinho Vanheusden, waarna scheidsrechter Dennis Higler de bal op de penaltystip legde. Vanaf elf meter stuurde Burak Yilmaz Ryan de verkeerde hoek in: 1-1.

Dankzij een knullige eigen goal van Navarro werd AZ halverwege de eerste helft toch weer in het zadel geholpen. Odgaard gaf hard voor, waarna de bal via de Spaanse verdediger achter doelman Ivor Pandur belandde: 2-1. Fortuna slaagde er ook na rust niet in om in aanvallend opzicht een vuist te maken, waardoor de 3-1 van Pavlidis in de 55ste minuut de definitieve nekslag betekende voor de Limburgse formatie. De Griekse spits kon simpel binnenwerken na een afgemeten voorzet van Yukinari Suguwara.

Meer nieuws

Gaat Ajax man met bijzonder hoog gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Verrassende kritiek op rendement Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
4
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
12
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
12
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
44

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties