Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ kan druk op Feyenoord niet opvoeren in duel met uitblinkende keepers

Laatste update:

Jaap Stam voerde flink wat wijzigingen door in zijn elftal. Ten opzichte van de kansloze 0-3 nederlaag tegen De Graafschap van twee weken geleden mocht alleen Pelle Clement blijven staan op het middenveld van PEC; Ouasim Bouy en Zian Flemming werden vervangen door Younes Namli en Gustavo Hamer. Namli was zelfs aanvoerder, in plaats van Kingsley Ehizibue. Stanley Elbers kreeg de voorkeur boven Vito van Crooij en de zieke Bram van Polen werd vervangen door Darryl Lachman. Bij AZ waren er geen wijzigingen in vergelijking met het duel met Fortuna Sittard (4-2 zege) van vorige week.

Dat AZ in de eerste helft standhield, was te danken aan Marco Bizot. De doelman van de bezoekers haalde een kopbal van Mike van Duinen uit de bovenhoek met een katachtige reflex, voorkwam met zijn benen dat Namli tot scoren kwam en pareerde een afstandsschot van Kenneth Paal. PEC oogde veel scherper dan AZ in het eerste bedrijf. De ploeg van Stam combineerde vlot en in hoog tempo; AZ kwam er voetballend lange tijd niet aan te pas. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kwam er een goede kans voor Thomas Ouwejan. Mickey van der Hart lette goed op en zodoende bleef het voor rust bij 0-0.

In het tweede bedrijf liet AZ zich een stuk nadrukkelijker gelden. Van der Hart was meermaals belangrijk voor PEC: hij voorkwam dat Oussama Idrissi de bal tegen de touwen krulde, frustreerde Calvin Stengs en had een pegel van Adam Maher klemvast. Aan de overzijde viel de bal plots goed voor Van Duinen, die echter naast schoot. De tijd begon te dringen voor beide ploegen en het was de vraag of er nog een winnaar zou komen. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Maher, wiens indraaiende vrije trap net voorlangs scheerde. Door het punt stijgt PEC naar de dertiende plek in de Eredivisie.

-
Verdiende een van beide ploegen de overwinning?

Meer nieuws

Verrassende kritiek op assistkoning Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
1
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
8
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
10
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
41
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
27
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties