Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ krijgt na goed kwartier toch pak rammel van PSV

Laatste update:

AZ won zijn laatste vijf thuisduels allemaal en incasseerde alleen nederlagen toen het op bezoek ging bij Ajax en Feyenoord. Ook tegen die andere club uit de traditionele top drie wilde het dus niet lukken en dus is er nog voldoende stof tot nadenken voor de Alkmaarders. De beginfase was nog goed en Dabney dos Santos kreeg een opgelegde kans om te scoren, maar hij rondde het voorbereidende werk van Vincent Janssen en Levi Garcia niet af. Luuk de Jong kopte een keer over, maar daarna maakte Thom Haye bijna een werelddoelpunt voor AZ.

Van veertig meter joeg hij de bal tegen de kruising en bezorgde hij Jeroen Zoet de schrik van zijn leven. Het was het laatste serieuze wapenfeit van AZ in de eerste helft, want PSV nam het initiatief over en benutte de eerste kans al direct. Gastón Pereiro, die even daarvoor de lat had al had geraakt, kreeg de bal in de voeten en maakte er in de kluts en via Derrick Luckassen 0-1 van. Daarna was Luciano Narsingh, die midweeks nog scoorde op Wembley voor Oranje, kansrijk voor de tweede goal: Sergio Rochet redde echter. Vijf goede minuten voor rust zouden PSV alsnog ruimer op voorsprong helpen.

Na een simpele, maar effectieve aanval door het midden kon Marco van Ginkel het zonder veel moeite afmaken: zijn vierde goal in acht competitieduels voor PSV. AZ gaf de moed nog niet op en in de tweede helft startte het gretig. Ridgeciano Haps schoot net naast, topscorer Janssen moest zijn meerdere erkennen in Zoet en schoot nog wat minuten later net voorlangs. Het bleken uiteindelijk de laatste stuiptrekkingen van AZ, dat gewoon niet opgewassen was tegen het zeer efficiënt spelende PSV.

In een tijdsbestek van vijf minuten sloeg de club uit de lichtstad namelijk twee keer toe en prompt stond het daarmee 0-4. Eerst schoot Narsingh binnen na heel mooi voorbereidend werk van Davy Pröpper en amper uitgejuicht scoorde PSV nogmaals, nu weer via Van Ginkel. De middenvelder trapte een vrije schop tegen de touwen en duwde AZ verder in de touwen. Als een geslagen bokser deelde AZ zelf nog wel twee tikken uit, want invallers Jop van der Linden ('81) en Muamer Tankovic ('84) scoorden allebei. De inhaalrace werd echter te laat ingezet en PSV stelde orde op zaken.

-
Denk jij dat AZ het seizoen als derde zal afsluiten?

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
26
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
342
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
14
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
45

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties