Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ laat Pocognoli gaan en haalt geen vervanger

Laatste update:

Voor Pocognoli betekent de transfer een terugkeer naar zijn club van herkomst. Hij verliet Standard voor Racing Genk toen hij vijftien jaar was. Onder leiding van Hugo Broos veroverde de Belgisch international bij de Limburgers een vaste stek op links. Daarna maakte hij de overstap naar AZ. Eerder werd Pocognoli aan Real Zaragoza uit Spanje gelinkt, maar Pocognoli wilde in Alkmaar blijven.

Zondag ontbrak hij in de wedstrijdselectie voor het duel met Ajax: officieel omdat hij geblesseerd was. De Belg gebruikte de tijd om een persoonlijk akkoord te bereiken met Standard, dat nu nog wat laatste plooien recht moet strijken. AZ haalt geen vervanger voor Pocognoli: “Met Simon Poulsen en Ragnar Klavan hebben we spelers die dit kunnen opvangen'', zegt Brands.

Hoeveel Standard Luik nu aan AZ betaalt is niet bekend, maar het zou gaan om ongeveer twee miljoen euro. Duidelijk is wel dat de financiële zorgen van AZ door de transfer enigszins worden verlicht. “Dat heeft voor ons wel meegespeeld om in te stemmen met de transfer, ja'', zegt Brands. De club koerst na het faillissement van geldschieter DSB af op een tekort van miljoenen euro's. De clubleiding sprak eerder de verwachting uit dat in maart het geld op zou zijn. Door de verkoop van Pocognoli is die dreiging deels van de baan.

“Zolang we niet weten of er een koper komt voor de aandelen van de club, weten we niet hoe de toekomst eruitziet. Wat we wel weten is dat we dan binnenkort een liquiditeitstekort hebben. Dat risico kunnen we niet nemen. Met deze transfer hebben we dus onze verantwoordelijkheid genomen'', aldus Brands. Pocognoli kwam tot 64 competitiewedstrijden voor AZ.

Meer nieuws

Speelt opvolger Gimenez in de Eredivisie? 'Heel interessant voor Feyenoord'
0
Albers onthult details over inhoud van contract dat Ajax aan Misehouy voorlegde
14
'Italiaanse club meldde zich bij Ajax voor Taylor, Alex Kroes weet er alles van'
20
De Mos voorspelt het astronomische bedrag dat PSV voor Bakayoko gaat ontvangen
27
Pak 4,8x je inzet als Uitblinker De Jong minstens 2 keer scoort voor PSV!
0
Albers reageert live op tv op geruchten over terugkeer Van de Beek naar Ajax
45

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties