Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ legt de druk bij Ajax na ruime overwinning op RKC

Laatste update:

AZ nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en kon al na drie minuten op voorsprong komen toen RKC-doelman Etienne Vaessen de bal zomaar inleverde bij Idrissi. De Marokkaanse buitenspeler wist het cadeautje niet uit te pakken en prikte naast. De ploeg van Arne Slot bleef aandringen, maar de beste kansen waren voor RKC. Na een razendsnelle uitbraak kwam Richard van der Venne oog in oog te staan met Marco Bizot, maar schoot naast.

RKC deelde een aantal speldenprikjes uit en liet het na om te profiteren. Na een halfuur spelen was het AZ dat de score opende. Op aangeven van Myron Boadu tekende Idrissi voor de openingstreffer. De buitenspeler werd op de linkerflank aangespeeld, trok naar binnen en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied de trekker over: 1-0. Het tweede AZ-doelpunt liet vervolgens niet lang op zich wachten. Calvin Stengs stuurde Jonas Svensson de diepte in en de rechtsback had een uitstekende voorzet in huis, waarna Boadu scoorde.

Het mooiste doelpunt van de avond werd gemaakt door Idrissi. De linksbuiten kwam op kenmerkende wijze vanaf de linkerflank naar binnen en krulde de bal onhoudbaar tegen de touwen in de verre kruising. Doelman Vaessen was woest op zijn achterhoede, maar de verdedigers waren machteloos tegenover Idrissi. Met nog veertig minuten op de klok dreigde een afstraffing voor de hekkensluiter van de Eredivisie. Stengs deed er na 65 minuten spelen nog een schepje bovenop door de 4-0 te maken.

In de slotfase kreeg AZ diverse mogelijkheden op de score verder uit te breiden. Het team van trainer Fred Grim moest zich beperken tot verdedigen en wist nog meer tegendoelpunten te voorkomen. Met nog dertien wedstrijden voor de boeg en een achterstand van zeven punten op nummer zestien PEC Zwolle wordt handhaving een lastig verhaal voor RKC. AZ mag nog altijd dromen van de landstitel.

-

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
2
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
2
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
179

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties