Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ maakt teleurstellende Europese avond voor Nederland compleet

Laatste update:

AZ verwelkomde deze zomer met Yukinari Sugawara, Richonell Margaret en Jordy Clasie drie aanwinsten, maar geen van hen begon in de basis. Sugawara startte de wedstrijd vanaf de reservebank; Margaret en Clasie zaten zelfs niet bij de wedstrijdselectie van Slot. Bij Häcken verscheen voormalig Ajacied Rasmus Lindgren aan de aftrap, maar verder telde de basiself van de Zweedse ploeg weinig bekende namen. Toch had AZ de handen vol aan Getingarna.

De formatie van Slot had in de eerste helft moeite om het juiste ritme te vinden en wist de bezoekers uit Zweden eigenlijk nauwelijks aan het wankelen te brengen. Häcken bleef betrekkelijk eenvoudig op de been en kreeg op slag van rust zelfs de grootste kans tot dan toe in de wedstrijd. Ahmed Yasin ontsnapte aan de aandacht van de AZ-defensie, waarna hij Marco Bizot leek te verrassen. De doelman van AZ kwam echter met de schrik vrij doordat de bal tegen de lat belandde.

Kort na de onderbreking raakte ook AZ het aluminium: Teun Koopmeiners schoot van riante afstand op de paal. De Alkmaarders kwamen beter in hun spel, maar doordat de openingstreffer uitbleef, moest Slot rond het uur toch ingrijpen: Albert Gudmundsson en Stijn Wuytens werden naar de kant gehaald ten faveure van Oussama Idrissi en Sugawara. De twee invallers voegden nieuw elan toe aan het aanvalsspel en dat resulteerde in de 65ste minuut in een goede mogelijkheid voor Calvin Stengs. De buitenspeler kon vrij uithalen vanaf een meter of tien, maar wist doelman Peter Abrahamsson niet te verschalken. De opleving van AZ bleek uiteindelijk van korte duur, want in het laatste kwart van de wedstrijd werd er nog meer één grote kans gecreëerd: een voorzet vanaf rechts leverde ternauwernood geen treffer op.

-
Plaatst AZ zich voor de volgende ronde?

Meer nieuws

Pasveer, Openda, Kashia en tal van andere (oud-)spelers schieten Vitesse te hulp
0
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
46
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
51
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
39
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties