Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ op weg naar knock-outfase na punt in Astana

Laatste update:

Shakhtar sneuvelde op de valreep in de voorronde van de Champions League en mocht dus zeker niet onderschat worden door AZ. Dat werd al gauw duidelijk op het kunstgras in de Astana Arena, want de gasten uit Noord-Holland kwamen er totaal niet aan te pas. Binnen de minuut kreeg Gevorg Ghazaryan een enorme kans, maar van dichtbij schoot hij op Esteban Alvarado. Een minuut later moest de Costa Ricaanse doelman opnieuw redding brengen, ditmaal op een inzet van Sergey Khiznichenko. AZ werd overlopen in de eerste minuten en kwam na elf minuten terecht op achterstand: na een verre ingooi werd de bal doorgekopt en kon aanvoerder en sterspeler Andrey Finonchenko bij de tweede paal binnenschieten: 1-0. Na de openingstreffer kwam AZ iets beter in de wedstrijd.

De van Dick Advocaat, die afgelopen weekeinde met 3-1 van SC Cambuur-Leeuwarden won, kreeg na twintig minuten een eerste mogelijkheid: Roy Beerens mikte in het zijnet. De fysieke Kazachstanen hadden even later echter opnieuw kunnen scoren, maar Khiznichenko kopte na een gevaarlijk verre inworp van Gediminas Vicius van dichtbij over. AZ ontsnapte en sloeg na een kwart wedstrijd zelf toe: Mattias Johansson zette Johann Berg Gudmundsson voor de keeper en de IJslander faalde niet: 1-1. De storm van De Mijnwerkers uit de openingsfase was duidelijk gaan liggen, maar op slag van rust kregen zij nog één goede kans: Finonchenko kopte na een verre inworp op Esteban.

De reis van bijna 4.500 kilometer naar de voormalige Sovjetstaat leek zijn invloed te hebben gehad op de spelers van AZ, maar na rust leek men te hebben geleerd van de fouten die in de eerste helft werden gemaakt. Hoewel, na 55 seconden in het tweede bedrijf had Shakhter op een nieuwe voorsprong kunnen komen, maar Khiznichenko stuitte op Esteban. Finonchenko knalde even later ook nog voorlangs. De bezoekers werden wakker te zijn geschud en gaven in verdedigend opzicht weinig meer weg. AZ had twintig minuten voor tijd zelfs de zege kunnen grijpen, maar Johansson zag een inzet van de lijn worden gehaald door Aleksandar Simcevic, een van de lange verdedigers van de oranjehemden.

Shakhter, dat nu al voor de twaalfde wedstrijd op rij niet heeft weten te winnen, werd steeds verder vastgezet op de eigen helft. AZ kreeg nog twee goede kansen, maar de kopbal van Aron Johannsson op aangeven van Roy Beerens zeilde naast en een volley van laatstgenoemde ging rakelings naast de verkeerde kant van de paal. AZ heeft na de zege op Haifa en na het punt tegen PAOK nu vijf punten in de groep, terwijl Shakhter drie punten minder heeft. Op 7 november komen de Kazachstanen in de Nederlandse kaasstad op bezoek en hen wacht dus een reistijd van ongeveer twaalf uur.

-
Denk jij dat AZ de volgende ronde haalt?

Meer nieuws

Boze Rashford zoekt confrontatie met schreeuwende fan: 'Laat hem met rust!'
0
Boy Waterman verraadt onbedoeld het schuilaccount van Noa Lang op Instagram
0
Droomoverstap voor Weghorst komt dichterbij: 'Wout kan voor afkoopsom weg'
3
Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
16
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
22
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties