Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ pakt volle buit in De Adelaarshorst en zet Feyenoord onder druk

Laatste update:

De supporters van Go Ahead werden in De Adelaarshorst aanvankelijk op hun wenken bediend, want de Eagles trokken van meet af aan volop ten strijde en zetten de bezoekers uit Alkmaar veelal in een vroeg stadium vast. Het team van trainer John van den Brom kwam daardoor moeizaam aan voetballen toe, maar wist zich bij vlagen toch onder druk van de thuisploeg uit te voetballen. Zo kreeg Guus Hupperts in de openingsfase een aardige kans en ook Jeffrey Gouweleeuw had kunnen scoren; de verdediger profiteerde bijna toen zowel Go Ahead-keeper Mickey van der Hart als diens ploeggenoot Bart Vriends mistastte, maar Gouweleeuw kopte rakelings naast.

Toch kwam AZ op voorsprong in Deventer en de treffer kwam op naam van Poulsen; de Deense linksback was als eerste ter plekke toen de bal na een corner van Nemanja Gudelj bleef hangen in het zestienmetergebied van Kowet en werkte de bal achter Van der Hart, 0-1. De gasten mocht overigens van geluk spreken dat de rust werd gehaald met elf spelers, want Wesley Hoedt werd op de bon geslingerd na een opstootje met tegenstander Sander Duits en ontsnapte daarna aan een tweede gele kaart.

AZ hoefde zodoende niet als tiental verder en met nog ruim een half uur op de klok kwamen de Alkmaarders op 0-2. Lichtzinning balverlies van Sjoerd Overgoor leverde balbezit voor Dabney dos Santos op en via de invaller werd Mühren in stelling gebracht, waarna Van der Hart opnieuw gepasseerd werd. Go Ahead bleef het daarna proberen, maar een schot van Deniz Türüc verdween naast het doel van AZ-keeper Esteban en ook spits Glynor Plet kreeg de bal niet tussen de palen, toen hij van enkele meters afstand kon koppen.

De grootste kans was evenwel voor AZ, dat na een scherpe tegenaanval voor Van der Hart verscheen. Op aangeven van Steven Berghuis leek Dos Santos de 0-3 voor zijn rekening te nemen, maar zijn inzet belandde op de lat. Van der Hart voorkwam even later met een knappe redding wel dat Mühren na voorbereidend werk van Dos Santos voor een derde treffer zorgde. Ook Go Ahead kwam echter niet meer tot scoren, zodat AZ zondag rustig kan toekijken hoe Feyenoord het ervan af zal brengen tijdens de Rotterdamse derby.

-
Denk je dat AZ dit seizoen als derde eindigt in de Eredivisie?

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
21
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
11
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
30
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
25
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties