Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ profiteert optimaal van vroege rode kaart bij FC Twente

Laatste update:

AZ leidde na het klinken van het rustsignaal geheel verdiend tegen tien man van FC Twente. De bezoekers uit Enschede stonden na zeventien minuten spelen reeds met tien man op het veld: Joël Drommel torpedeerde Myron Boadu en mocht van scheidsrechter Danny Makkelie direct inrukken. Javier Espinosa werd vervolgens vervangen door Jorn Brondeel, die daarmee zijn eerste minuten in de Eredivisie van het seizoen maakte.

Het team van Slot kon niet direct van de overtalsituatie profiteren. Een inzet van Owen Wijndal, na een goede combinatie met Oussama Idrissi, raakte de kruising en vijf minuten voor de rust eindigde een ferme knal van de linksback op de paal. FC Twente leek de eerste helft te overleven, maar AZ sloeg in de extra tijd alsnog toe. Met een fraaie afstandsknal via de paal zette Pantelis Hatzidiakos de 1-0 op het scorebord.

FC Twente, met Wout Brama na rust in de plaats van Rafik Zekhnini, werd in het begin van de tweede helft overrompeld door AZ. Yukinari Sugawara raakte de paal na een fraai overstapje van Calvin Stengs, die niet veel later zelf een kans verprutste. Tien minuten na de onderbreking verdubbelde AZ alsnog de voordelige marge. Brondeel legde de bal voor de voeten van Dani de Wit, die dankbaar profiteerde: 2-0.

FC Twente sputterde nog wat tegen, maar twaalf minuten voor tijd verscheen de 3-0 op het scorebord. Via de binnenkant van de paal tekende Boadu voor zijn zevende van het seizoen. Hij is met 18 jaar en 292 dagen nu de jongste AZ-speler ooit met tien Eredivisie-goals. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, maar Wijndal was slordig in de afwerking en ook Ferdy Druijf liet na om zijn eerste van het seizoen te maken. FC Twente staat tiende op de ranglijst, maar kan zondag enkele plaatsen zakken.

-
Gaat AZ in de top drie eindigen?

Meer nieuws

Hoe staat het met de Premier League-winnende selectie van Leicester City?
6
Ajax heeft boodschap voor geïnteresseerde clubs: talent is niet te koop
17
Enquête over Duits elftal zorgt voor ophef: 'Waanzin, is absoluut racistisch'
33
Vertrouwen in basisplaats in Nederlands elftal: 'Hoef me niet meer te bewijzen'
19
Ronaldo belt 2 ex-ploeggenoten om hen warm te maken voor transfer naar Al-Nassr
5
Ontdek de nieuwste voetbalkleding van adidas TEAM voor komend seizoen!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties