Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ sluit roerige week dankzij uitblinker Berghuis af met drie punten

Laatste update:

Grote gevolgen had de afwezigheid van de hoofdcoach dus (nog) niet. AZ trof in de eerste helft een zeer mak en bijna ongeïnspireerd Dordrecht en dat werd al snel duidelijk. Na zes minuten spelen kon Berghuis de bal simpel door de defensie van de thuisploeg steken, waarna Guus Huppers zijn snelheid optimaal benutte. De buitenspeler sneed naar binnen en schoot in de korte hoek op het lichaam van ex-ploeggenoot Filip Kurto, maar had het geluk dat de bal terugsprong en via zijn lichaam alsnog op onnavolgbare wijze in het doel viel. De Alkmaarders hielden ook daarna het betere van het spel en namen halverwege het eerste bedrijf nog verder afstand.

Wederom was Berghuis de man die de aanval opzette en dit keer was het Muamer Tankovic die in stelling werd gebracht. De jonge Zweed had even de tijd en de ruimte en werkte de bal met een verfijnde stift over de uitgekomen Kurto heen het doel in. Het verweer van Dordrecht was daarna lange tijd pover en pas in de slotfase van het eerste bedrijf moest AZ-goalie Sergio Rochet even op zijn hoede zijn. Mart Lieder bediende Marvin Peersman, wiens inzet echter naast het doel verdween. Niet veel later was Berghuis met een stift dicht bij de 0-3. Die bal werd van de lijn gehaald.

Na de onderbreking tapte het elftal van Ernie Brandts overduidelijk uit een ander vaatje. De thuisploeg had de schroom van de eerste helft van zich afgegooid en dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer van Lieder. Joris van Overeem stuurde de spits zielsalleen op pad richting Rochet, die de daaropvolgende niet kon keren en de bal achter zich in het net zag vliegen. Heel even leek de wedstrijd daarna te kantelen, maar AZ stelde vliegensvlug weer orde op zaken. Vijf minuten later was de marge namelijk alweer twee.

Na een fijne pass van Thom Haye zette Tankovic voor vanaf links en de inlopende Berghuis werkte de bal vervolgens met een behendige voetbeweging voor de derde keer op de avond langs Kurto. De uitblinker kreeg daarmee wat hij op basis van zijn goede spel verdiende. Dordrecht gaf de moed echter niet op en gebruikte het nog resterende halfuur om opnieuw een aansluitingstreffer te forceren. De thuisploeg had daar ook de mogelijkheden toe, maar mede dankzij prima keeperswerk van Rochet bleef de 1-3 stand tot en met de negentigste minuut staan.

-

Meer nieuws

Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
2
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
22
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
21
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
11
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties