Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ terug op aarde na dramatische openingsfase voor eigen publiek

Laatste update:

De jonge ploeg van Van den Brom werd de voorbije weken behoorlijk bewierookt, maar Excelsior toonde zich daar allerminst van onder de indruk. De Kralingers schoten in het AFAS Stadion furieus uit de startblokken en realiseerden binnen acht minuten een 0-2 voorsprong. Luigi Bruins gaf doelman Marco Bizot tot tweemaal toe vanaf de strafschopstip het nakijken en bracht Excelsior zo in een luxepositie; nooit eerder nam die club immers zo snel een 0-2 voorsprong in de Eredivisie.

AZ maakte daarna jacht op de aansluitingstreffer, maar het bezoek verweerde zich kranig in de eerste helft. Sterker nog: Jurgen Mattheij had na ruim een kwartier spelen de pech dat zijn kopbal op de doellijn werd weggehaald. Excelsior liet het balbezit vervolgens aan de thuisploeg, maar bleef betrekkelijk eenvoudig op de been. Pogingen van Thomas Ouwejan en Wout Weghorst konden doelman Ögmundur Kristinsson nauwelijks verontrusten.

Na de onderbreking kreeg AZ al vroeg een enorme mogelijkheid om de nadelige marge te verkleinen. Alireza Jahanbakhsh stuitte in eerste instantie van dichtbij op Kristinsson, waarna Weghorst in de rebound de onderkant van de lat trof. Een schiettent ontwikkelde zich vervolgens voor het doel van Kristinsson, maar Excelsior weigerde te capituleren. Aan de andere kant had Zakaria El Azzouzi de beslissing op zijn voet, maar hij stuitte van dichtbij op Bizot. AZ mocht daardoor blijven hopen op een goed resultaat, maar Excelsior hield uiteindelijk knap stand, mede doordat Marko Vejinovic nog de paal raakte uit een vrije trap.

-
Denk jij dat Excelsior zich dit seizoen opnieuw zal handhaven in de Eredivisie?

Meer nieuws

Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
11
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
7
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
158

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties