Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ vecht zich tweemaal terug en mag Rotterdam trots verlaten

Laatste update:

Tijdens de seizoensouverture capituleerde Excelsior pas in het slot door toedoen van Navarone Foor, maar dit keer was er dus tenminste nog een punt. Het had echter meer kunnen en wellicht moeten zijn. Na een sterke actie van Khalid Karami maakte Stans het al in de negende minuut af voor de 1-0: de middenvelder controleerde de diepe bal van Karami perfect, legde die naar de andere voet en schoot vervolgens laag binnen langs Sergio Rochet. Even leek AZ meteen met het antwoord te komen, maar Henriksen schoot over.

Daarna miste Vincent Janssen van vier meter een kans en dus bleef AZ tegen de achterstand aankijken. Toch stond het al wel weer vlot 1-1. Niemand lette op Henriksen die de zestien meter binnensloop en zomaar de lage voorzet van Guus Hupperts vanaf rechts in de hoek prikte. Excelsior had zo dus maar heel even plezier van de voorsprong, maar bleef sterk spelen. Zo'n tien minuten voor rust resulteerde dat in de hernieuwde voorsprong, tot vreugde van de fans op Woudestein. Van Weert dook bij een vrije schop van Stans op bij de tweede paal en schoot de 2-1 binnen.

AZ kwam voor rust niet meer terug en het duurde tot voorbij het uur, alvorens de ploeg van John van den Brom weer een krachtige vuist maakte. Kort nadat invaller Jordan Botaka een dot van een kans liet liggen -hij schoot over toen Rochet al op de grond lag- sloeg Mühren toe. Zeven minuten nadat hij Dabney dos Santos was komen aflossen, profiteerde hij van het doorzetten van Hupperts en diens handige passje. Mühren scoorde via de onderzijde van de alt en trok de stand opnieuw gelijk voor AZ.

De vermakelijke wedstrijd ging zo op en neer en het was bijna niet te zeggen hoe het zou eindigen. Thom Haye schoot een keer naast, Stans zag op zijn beurt een vrije trap gekeerd worden door de muur en schoot in de rebound links naast. In de laatste fase kopte Sander Fischer nog een keer naast, nadat Van Weert eerder hetzelfde deed. AZ was nog twee keer bij de goal van Filip Kurto gekomen via Janssen. De man die in de voorbereiding alles in goud deed veranderen faalde echter met een stift en een schot over.

-
Wie maakte het meest aanspraak op de overwinning?

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
4
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
5
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties