Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ verslaat kansloos Cambuur door dubbelslag van Gudelj

Laatste update:

De Friezen hebben nu slechts één van de laatste zes wedstrijden weten te winnen, maar begonnen zaterdag nog wel vol goede moed. De verdediging van AZ werd vroeg onder druk gezet, maar kansen leverde dat niet op voor het Cambuur van trainer Henk de Jong. Na ruim een kwartier spelen stichtte de thuisploeg voor het eerst echte dreiging: doelman Esteban Alvarado keerde een inzet van Michiel Hemmen en in de rebound volleerde Sander van de Streek rakelings naast. Cambuur nam dus wel het initiatief, maar erg warm werd het publiek er ook weer niet van.

AZ liet nog minder zien en kreeg pas na ruim een halfuur spelen een eerste mogelijkheid, toen Aron Jóhannsson door Muamer Tankovic de diepte in werd gestuurd, maar recht op doelman Leonard Nienhuis schoot. Zeven minuten voor rust kwamen de roodhemden plots op voorsprong, doordat verdediger Calvin Mac-Intosh met een handsbal een strafschop veroorzaakte. Gudelj benutte dat buitenkansje en dirigeerde AZ met een voorsprong de rust in. Kort voor de pauze deed zich nog een opmerkelijk moment voor in het Cambuurstadion, want een streaker trotseerde de kou en holde een minuut lang over het veld, tot hij in de kraag werd gevat door de beveiliging.

In de tweede helft viel er al gauw het nodige te beleven, want Esteban voorkwam met een schitterende redding een kopdoelpunt van Hemmen en even later schoot Tankovic maar net naast en deed Jóhannsson een fractie daarna hetzelfde. Zo zagen de supporters in een tijdsbestek van drie minuten al bijna meer kansen dan in de gehele eerste helft. Thom Haye mocht het na 55 minuten ook proberen, maar zijn poging werd nog van richting veranderd en zeilde daardoor naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Een minuut later was het echter wel raak voor AZ.

Jeffrey Gouweleeuw legde de bal na een hoekschop terug voor Gudelj, die de bal in het doel volleerde en daarmee alweer voor zijn vijfde goal in de laatste vijf duels tekende. AZ was duidelijk een stuk beter uit de kleedkamer gekomen dan de tegenstander en Cambuur leek spelers als Bartholomew Ogbeche en Furdjel Narsingh node te missen. Via Tankovic en Hupperts kreeg AZ nog kansen om verder uit te lopen, terwijl namens Cambuur Albert Rusnák nog gevaarljk was. Er werd echter niet meer gescoord en AZ stapte dan ook voor de vierde keer dit seizoen met een zege een kunstgrasveld af.

-
'Nemanja Gudelj is de beste speler van AZ'

Meer nieuws

Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
2
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
21
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
20
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
10
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties