Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ verslaat PSV en pakt na dertig jaar beker weer

Laatste update:

Beide clubs hoopten het relatief teleurstellende seizoen positief af te kunnen sluiten, maar alleen AZ slaagde daar dus in. De ploeg van Verbeek legde al in het eerste kwartier de basis voor de eindwinst van de dennenappel, die werd uitgereikt door oud-verdediger Hugo Hovenkamp. Het golfde in de beginfase op en neer en na tien minuten had PSV een strafschop moeten krijgen na een handsbal van Nick Viergever, maar Björn Kuipers liet doorspelen. Aan de andere kant was het daarna direct raak dankzij solist Maher. De middenvelder overbrugde een grote afstand, legde Wilfred Bouma met een korte kapbeweging in de luren en gaf ook Boy Waterman het nakijken. De fans van PSV waren nauwelijks bekomen van deze klap, toen de volgende zich aandiende.

Drie minuten later werd het namelijk 2-0 in De Kuip en topscorer Altidore was de gevierde man; hij werd door een splijtende pass van Viktor Elm voor het doel gezet en versloeg Waterman, die niet helemaal vrijuit ging. De Brabantse fans wierpen uit frustratie fakkels op het veld, waardoor het duel even stilgelegd moest worden. De reactie van de PSV'ers op het veld was wél positief, want één minuut na de margeverdubbeling had de aansluitingstreffer kunnen vallen. Esteban Alvarado dook een acrobatische inzet van Jeremain Lens uit de hoek en de daaropvolgende halve omhaal van Bouma ging voorlangs. PSV zocht nadrukkelijk de goal, maar bleef waakzaam voor de ruimte in de rug van de laatste linie.

De Eindhovenaren slaagden na een halfuur in de zoektocht naar de 2-1, want Locadia kopte van dichtbij binnen nadat Bouma de bal breed had gelegd voor de spits, die in de halve finale het goudhaantje was tegen PEC Zwolle en nu de niet geheel fitte Tim Matavz verving. AZ wist even niet waar men het zoeken moest, maar handhaafde de voorsprong wel tot de rust. De Noord-Hollanders lieten PSV in het begin van de tweede helft het spel maken en loerden op de counter. Behoudens een inzet van dichtbij van Dries Mertens (zijnet) liet PSV in aanvallend opzicht echter ook lang sporadisch zien; men was gewoonweg te slordig en bovendien hielp het ook niet mee dat het spel grimmiger werd in Rotterdam.

AZ liet zich voorin helemaal niet meer zien en de aanhang van PSV schreeuwde na zeventig minuten om een strafschop, maar Kuipers zag niets in de val van Mertens. PSV, dat in de reguliere competitie twee keer te sterk was voor AZ, gaf de moed niet op en kreeg tien minuten voor tijd dé kans op de gelijkmaker, maar na een pass van Mertens schoot Locadia van dichtbij naast en tegelijkertijd over. Ook met Matavz in de ploeg lukte het PSV niet om de 2-2 af te dwingen; Lens was nog het dichtst bij, maar trof de paal. De droom op de tiende KNVB Beker in de clubhistorie spatte daarmee in duigen. AZ, dat door deze zege één voorronde overslaat in de Europa League, sleepte zijn vierde beker in de wacht en Verbeek pakte zijn eerste prijs in zijn trainerscarrière.

-
AZ is de verdiende winnaar van de beker

Meer nieuws

Mats Wieffer komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord wegens blessure
0
Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
17
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
27
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
35
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
14
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties