Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ wacht helse trip: 'Het is zoals het is, we moeten er toch heen'

Laatste update:

De Alkmaarders werden bij de loting gekoppeld aan Shakhter Karagandy, dat donderdag in eigen huis de tegenstander zal zijn. Normaal vertrekt AZ de dag voor de wedstrijd naar het buitenland en traint het daar de avond van tevoren. Dit keer gaat men dinsdag echter al op pad. Het is 4500 kilometer reizen naar Karagandy, waar het bovendien vier uur later is dan in Nederland. Vermoeidheid van de reis en een vreemd gevoel vanwege het tijdsverschil liggen dus op de loer.

Door dinsdag al weg te gaan, hoopt AZ het leed wat te verzachten bij de spelers. Ook gaat de selectie in de avond pas heel laat slapen: het houdt de Nederlandse tijd aan. "Switchen naar de lokale tijd is vragen om problemen. Dat kun je wel doen als je er langer blijft, bijvoorbeeld voor een toernooi. Maar als je er zo kort bent, krijg je er alleen maar last van als je overschakelt op de lokale tijd'', zegt clubarts Joost van der Hoek in het Noordhollands Dagblad.

Zodra de wedstrijd erop zit en iedereen gedoucht is, zullen Dick Advocaat en zijn spelers linea recta naar het vliegveld vertrekken. Ook dat maakt weer deel uit van de plannen om zo fit te blijven als maar mogelijk is. "Direct terug vliegen vinden de meeste spelers het fijnst", stelt Maarten Martens. Hij legt uit dat niemand echt zin heeft in een gebroken nacht in Kazachstan en daarna een lange reisdag terug naar Nederland. "Dan kun je maar beter meteen teruggaan. Oké, om vier uur 's nachts op Schiphol landen is ook niet optimaal, maar het is zoals het is. We zullen er toch heen moeten."

-

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
6
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties