Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ raakt met Sam Beukema eerste belangrijke steunpilaar kwijt

Laatste update:

Doordat Beukema nog langdurig onder contract stond bij AZ, heeft Bologna zeer waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten. Verwacht werd al dat de Alkmaarders hoog in de boom zouden gaan zitten bij een vertrek van de 24-jarige mandekker. Beukema is afgelopen seizoen onder trainer Pascal Jansen uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler en miste de eerste seizoenshelft geen minuut. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt is de verdediger momenteel 4,5 miljoen euro waard.

AZ nam Beukema in de zomer van 2021 voor circa 900.000 duizend euro over van Go Ahead Eagles, dat een doorverkooppercentage van twintig procent bedong. Inmiddels staat de teller op 81 officiële duels, waarin hij goed was voor 6 goals en 1 assist. In Europees verband kwam Beukema dit seizoen tot 17 wedstrijden, waarvan liefst 16 als basisspeler. AZ reikte tot de halve finales van de Conference League, waardoor de verdediger de gelegenheid had om het aantal Europese duels flink op te schroeven.

Journalist Marco Conterio meldde woensdag dat bij een vertrek van Beukema naar Bologna AZ zou gaan hengelen naar de diensten van Denso Kasius. De rechtervleugelverdediger doorliep de jeugdopleidingen van Sparta, Feyenoord en ADO, alvorens hij zijn profdebuut maakte bij FC Utrecht. Na een huurperiode bij FC Volendam verdiende hij vorig jaar januari een transfer naar Bologna. Het afgelopen halfjaar kwam hij op huurbasis uit voor Rapid Wien, waar hij 2 assists noteerde in 12 wedstrijden.

Beukema komt bij Bologna een aantal landgenoten tegen. Jerdy Schouten, Kasius, Sydney van Hooijdonk en Joshua Zirkzee stonden al onder contract bij de nummer negen van het afgelopen Serie A-seizoen. Van Hooijdonk werd afgelopen seizoen echter verhuurd aan sc Heerenveen, terwijl Kasius dus tijdelijk in Oostenrijk bivakkeerde. Deze zomer keren zij allen terug om voor een basisplaats te strijden. Bologna sloeg met Stefan Posch (rechtsback van TSG Hoffenheim) al eerder toe deze transferzomer.

Reijnders
Beukema is niet de enige AZ'er die deze zomer vertrekt uit Alkmaar. Ook Tijjani Reijnders staat in de startblokken om de deur van het AFAS Stadion achter zich dicht te trekken. De middenvelder wordt begeerd door AC Milan en zou zelfs al persoonlijk rond zijn met de Italiaanse topclub. Reijnders, die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voor Oranje, moet AZ tussen de 18 en 20 miljoen euro opleveren. Wat de club overhoudt aan de transfer van Beukema is niet bekend.

Is Denso Kasius een aanwinst voor AZ?

Meer nieuws

'Mats Hummels vraagt nieuwe club om contract voor twee seizoenen'
6
Partij die Vitesse wilde overnemen haakt kort voor de deadline af
46
Indrukwekkend: speler spreekt vloeiend Nederlands na Frankrijk - Oostenrijk
14
Mbappé hoeft niet onder het mes, duel met Nederland hoogst onzeker
59
Copa América 2024: alle definitieve selecties van de deelnemende landen
2
Programma, uitslagen en standen van het EK: favoriet Portugal aan het werk
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties