Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ wordt afgebluft door enthousiaste Schotten en moet nog aan de bak

Laatste update:

Er moesten maar liefst zes spelers thuisblijven aan AZ-zijde. Riechedly Bazoer, de nieuwste aanwinst van de Alkmaarders, was ziek en kon de reis naar Schotland niet maken. Datzelfde gold voor Peer Koopmeiners. Daarnaast waren Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden en Yukinari Sugawara niet fit en kampte Jens Odgaard met een blessure. Toch voerde Jansen maar één wijziging door ten opzichte van de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd bij Tuzla City van vorige week. Nieuwkomer Mayckel Lahdo verving Odgaard op de rechterflank.

Op het uitverkochte Tannadice Park zorgden de Schotse fans voor veel sfeer. Dat zweepte de thuisploeg dusdanig op, dat zij in de openingsfase mede door hun enthousiasme de bovenliggende partij waren. AZ-keeper Hobie Verhulst hoefde echter maar één keer in te grijpen en dat was op een schot van Craig Sibbald. De Alkmaarders lieten zich pas aan het einde van de eerste helft zien. Lahdo kreeg een kopkans na een voorzet van Hakon Evjen, maar zag voormalig NAC Breda-goalie Mark Birighitti eenvoudig keren.

Ook na de rust kreeg AZ maar geen voet aan de grond in Dundee en zowel de Schotse spelers als het publiek kregen steeds meer het gevoel dat er wat te halen viel tegen de club uit Alkmaar. Na een uur spelen werd de inzet van Dundee United beloond. Glenn Middleton verschafte zichzelf ruimte en krulde de bal met links fraai langs Verhulst, die kansloos was: 1-0. De formatie van Jansen kon zich ook na die tegenslag echter niet oprichten. Het probeerde vooral via ongevaarlijke afstandsschoten tot kansen te komen.

In de slotfase probeerden de Noord-Hollanders nog wel om tot een slotoffensief te komen, maar ook dat had weinig om handen. Het bleef bij een kans voor Vangelis Pavlidis, die zijn harde schot na een combinatie met Evjen op de handschoenen van de keeper uiteen zag spatten. Na het laatste fluitsignaal kon er dus feest gevierd worden door alle Schotten, die volgende week naar verwachting met tweeduizend man naar Nederland af zullen reizen. De winnaar van het tweeluik komt in de play-offs uit tegen Riga FC of Gil Vicente.

Europa Conference League
Dundee United
1 - 0
AZ

Meer nieuws

Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
3
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
26
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
21
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
12
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties