Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ zet stijgende lijn niet door en bijt zich stuk op veerkrachtig Sparta

Laatste update:

AZ leek de laatste weken eindelijk een stijgende lijn te hebben ingezet. Na een stroef begin onder Martens - de eerste vijf wedstrijden werden niet gewonnen - zag de interim-coach zijn ploeg achtereenvolgens van Fortuna Sittard (1-2) en Ajax (2-0) winnen.

Dat deed hij met tweemaal dezelfde elf namen aan de aftrap; alleen Riechedly Bazoer ontbrak tegen Sparta wegens een schorsing.

Met Alexandre Penetra als zijn vervanger zocht AZ direct de aanval op Het Kasteel. Gastheer Sparta deed hetzelfde, resulterend in een open begin. Tot grote kansen leidde dat niet, voordat minuut 25 aanbrak. Het scorebord kwam toen direct in beweging.

AZ had de ruimte om op te bouwen en vond uiteindelijk de geheel vrijstaande Yukinari Sugawara. De rechtsback twijfelde niet en schoot met een lage droge knal achter Nick Olij: 0-1. AZ gooide het daarop dicht en Sparta wist maar moeilijk het gaatje te vinden. Een afstandsknal van Djevencio van der Kust zette Mathew Ryan nog wel even aan het werk.

Olij had zich toen aan de overkant nog niet kunnen onderscheiden. Dat veranderde vlak na de thee. Ruben van Bommel plaatste een voorzet panklaar op het hoofd van Vangelis Pavlidis, die de Oranje-kandidaat tot strekken dwong: tegen de lat en over. Toen was het weer de beurt aan Ryan.

De Australiër redde geweldig op een kopbal van Tobias Lauritsen. Op die van Verschuren, een kleine drie minuten later, had hij echter geen antwoord. Invaller Charles-Andreas Brym zette geweldig voor en de Belg hoefde er alleen nog maar tegenaan te lopen. Ryan kreeg er weliswaar een handje tegen, maar genoeg was het niet. David Møller Wolfe viel in de slotfase nog geblesseerd uit, terwijl Finn Stam in de tweede helft debuteerde voor AZ.

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
2
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
71
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
15
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
37
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties