Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ ziet straf van de UEFA na een succesvol beroep teruggedraaid worden

Laatste update:

De straf om de vakken te sluiten is nu omgezet naar een voorwaardelijke straf, met een proeftijd van twaalf maanden. De opgelegde geldboete, die in eerste instantie vijftigduizend euro bedroeg, is daarnaast teruggebracht naar dertigduizend euro. Robert Eenhoorn, de algemeen directeur van de Alkmaarders, is logischerwijs tevreden met de uitspraak van de Europese voetbalbond, maar benadrukt dat de club nog steeds een voorwaardelijke straf boven het hoofd hangt.

Meer: Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ

"We zijn blij dat ons beroep tegen de straf gedeeltelijk is toegewezen, zodat we donderdagavond hopelijk alsnog kunnen rekenen op een sfeervolle Van der Ben-tribune", zegt Eenhoorn op de officiële kanalen van de Alkmaarders. "We zijn als club nu echter dubbel gewaarschuwd voor eventuele nieuwe sancties vanuit de Europese voetbalbond." De ploeg van trainer Pascal Jansen, dat met overwinningen op Tuzla City (5-0), Dundee United (7-1) en Gil Vicente (1-6) de groepsfase van de Conference League bereikte, kan donderdagavond dus op de steun rekenen van een goed gevuld AFAS Stadion.

De eerste twee wedstrijden in de groepsfase werden vrij eenvoudig gewonnen van Dnipro-1 (0-1) en Vaduz (4-1), waardoor de ploeg van Jansen met zes punten aan kop gaat in Groep E van de Conference League. Ook in de Eredivisie zijn de Alkmaarders in vorm. AZ is namelijk de enige club die na acht competitiewedstrijden nog niet verloor en staat met twintig punten uit acht wedstrijden bovenaan. Daarnaast werd in het laatste duel vóór de interlandbreak afgerekend met Ajax (2-1) en wisten de Alkmaarders afgelopen weekend flink te profiteren van de misstappen van de volledige traditionele top drie, nadat het op zaterdagavond met 1-4 won van FC Groningen.

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
8
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties