Ba is met eerste goals en één assist goud waard voor koploper Besiktas

Besiktas - Sivasspor 3-2
Besiktas is ook na zondag nog altijd ongeslagen in de Süper Lig, dit seizoen. Het team van Slaven Bilic had het echter niet gemakkelijk tegen Sivasspor en kwam na 39 minuten op achterstand door een van richting veranderd schot van voormalig PSV'er Manuel da Costa. De beste kansen voor de thuisploeg in de eerste helft kwamen op naam van Veli Kavlak (schot tegen de lat) en Ersan Gülüm (kopbal net naast). Na een klein uur spelen nam Ba zijn elftal bij de hand. De Senegalees werkte een voorzet van Gökhan Töre tegen de touwen en even later maakte hij er zelfs 2-1 van.

Ba nam de bal met zijn arm mee, maar mocht door en rondde feilloos af. Die voorsprong kon Besiktas echter niet lang vasthouden, want uit een hoekschop tekende middenvelder Hakan Arslan voor de gelijkmaker. Besiktas leek hierdoor voor de derde keer dit seizoen gelijk te spelen, maar Olcay schoot Besiktas na voorbereidend werk van uitblinker Ba naar de 3-2 overwinning in het Osmanli Stadion in Ankara. Besiktas gaat donderdag op bezoek bij Partizan Belgrado.

Akhisarspor - Kasimpasa 2-0
Akhisarspor blijft knap meedraaien in de nationale top. De club uit de provincie Manisa was in de eerste helft wel de onderliggende partij en Adem Buyuk kreeg namens Kasimpasa de best kans, maar hij schoot tegen de lat. In de tweede helft stelde de thuisploeg zijn vierde overwinning van het seizoen veilig. Andreas Isaksson veroorzaakte na een duel met Bilal Kisa een strafschop en die penalty werd benut door Ugur Demirok. Theofanis Gekas schoof even later de 2-0 onder Isaksson door, na een pass van aanvoerder Bilal. Ryan Babel en Ryan Donk stonden in de basis bij de bezoekers. Babel maakte eind april overigens zijn laatste doelpunt.

Trabzonspor - Mersin 3-1
Het Trabzonspor van Vahid Halihodzic boekte zondag dan eindelijk zijn eerste zege van het seizoen en het was bovendien de eerste thuisoverwinning van De Storm van de Zwarte Zee sinds eind april. Trabzonspor nam in de gehele wedstrijd liefst negentien keer het vijandelijke doel onder vuur en alle goals vielen na rust. Essaïd Belkalem kopte bij een hoekschop de 1-0 tegen de touwen, waarna Oktay Delibalta de stand weer gelijk trok. Via kopballen van Carl Medjani en Óscar Cardozo trok Trabzonspor de drie punten toch nog over de streep. Mersin Idman Yurdu zakt naar de vierde plaats.