Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Baanbrekende overeenkomst: Premier League doet 70 miljoen in de ban

Laatste update:

In totaal telt de Premier League acht clubs die een gokbedrijf als shirtsponsor hebben: Bournemouth, Brentford, Everton, Fulham, Leeds United, Newcastle United, Southampton en West Ham United. Gezamenlijk leveren deze contracten zestig miljoen pond op, een slordige zeventig miljoen euro. In Engeland wordt gewerkt aan een nieuwe wetgeving rond gokken en reclame die binnenkort wordt aangekondigd. Door nu vrijwillig in te stemmen met het besluit, wordt voorkomen dat clubs straks verplicht worden.

De overeenkomst is voorzichtig ontvangen door The Big Step, een campagne die erop gericht is de langdurige relatie tussen voetbal en weddenschappen te beëindigen. "Hoewel deze uitkomst niet perfect is, is het een enorme stap", zegt oprichter James Grimes. "Het is een significante acceptatie van de schade veroorzaakt door goksponsoring. Er zijn geen gokadvertenties meer te zien dan die op Premier League-shirts, die door miljarden mensen over de hele wereld worden gedragen."

Newcastle United, dat in Saudische handen is en derde op de lijst staat met meeste sponsorinkomsten uit gokreclames, is er zeker van dat het binnenkort aflopende miljoenencontract met Fun88 (7,4 miljoen euro per jaar) kan worden vervangen door een veel lucratiever contract. Clubs buiten de top zes zullen echter vrijwel zeker te maken krijgen met inkomensdalingen. Everton, dat dreigt te degraderen naar de Championship, zal een vervanger moeten zien te vinden voor de 11,3 miljoen euro dat het jaarlijks opstrijkt van online casino Stake.com.

Meer nieuws

FC Volendam haalt duo Dingsdag en Simons uit elkaar: 1 trainer vertrekt
0
Leroy Fer werkte onder Farioli én Potter: 'Ik denk dat hij beter bij Ajax past'
10
'Withete Allegri ontspoort na afloop van bekerwinst Juve en bedreigt journalist'
7
Atalanta-coach vreest voor einde seizoen van EK-kandidaat Marten de Roon
26
Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
5
Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties