Bale staat op en leidt Real naar zege op stadsgenoot

Real Madrid kon in de eerste 45 minuten in Vallecas niet aan de verwachtingen voldoen. Rayo profiteerde optimaal van twee misstappen in de defensie en leidde na dertien minuten reeds met 2-0. Bebé had een goede actie aan de linkerkant, wist raad met Pepe en zag hoe Adrián Embarba zijn voorzet achter Keylor Navas werkte: 1-0. Miku verdubbelde de voordelige marge van het team van Paco Jemez. Na voorbereidend werk van Roberto Trashorras kwam de bal via Raphaël Varane terecht bij de Venezolaan, die van dichtbij voor de 2-0 zorgde.

Zidane keek vanaf de zijkant noodlijdend toe hoe zijn team zonder Sergio Ramos, Luka Modric (die beiden rust kregen) en de geblesseerde Cristiano Ronaldo niet in staat was om te reageren op de dubbele achterstand. Het was zelfs aan Navas te danken dat een krachtige inzet van Bebé niet de 3-0 betekende. Tien minuten voor tijd verbloemde Bale enigszins de magere helft van Real, door uit een corner van Toni Kroos de 2-1 binnen te koppen. Vlak voor rust kreeg Zidane echter nog een domper te verwerken: Benzema moest zich geblesseerd laten vervangen door Vázquez.

Real Madrid kwam zeven minuten na rust op gelijke hoogte. Na een geweldige voorzet van Danilo kwam niemand hoger in de lucht dan Vázquez, die het leer achter Juan Carlos kopte: 2-2. Rayo kon in het tweede bedrijf niet voor zo veel gevaar zorgen als voor rust en stond daarnaast hevig onder druk. Zidane bracht Modric en James Rodriguez binnen de lijnen, maar het was uiteindelijk Bale die voor de driepunter zorgde. Na een fout van Embarba ging Bale op volle snelheid op Juan Carlos af en verschalkte hij de doelman: 2-3. In de extra tijd miste Miku nog wel een dot van een kans op de gelijkmaker.