Balotelli redt AC Milan in aanloop naar kraker tegen Ajax

Op bezoek bij de nummer zeventien van de ranglijst hadden i Rossoneri, die zelf een teleurstellende achtste positie bezetten en waar trainer Massimiliano Allegri een basisplaats had voor Urby Emanuelson en Nigel de Jong, slechts zes minuten nodig om op voorsprong te komen. Kaká zette voor vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied en voor het doel tikte Balotelli met enig fortuin de 0-1 binnen. De bezoekers leken de teugels daarna wat te laten vieren in het Stadio Armando Picchi, maar bleken dit niet ongestraft te kunnen doen.

Nadat Paulinho al voorlangs had geschoten namens Livorno en Milan-doelman Gabriel in actie had moeten komen bij een vrije trap van Emerson, was het Siligardi die na 25 minuten de gelijkmaker voor zijn rekening nam. De middenvelder kreeg op de rand van het strafschopgebied alle tijd en ruimte om aan te leggen, en haalde met links knap uit. Gabriel had geen antwoord op het schot, dat in de verre hoek verdween: 1-1. Opvallend was vervolgens dat Stephan El Shaarawy reeds na 37 minuten binnen de lijnen kwam in plaats van Valter Birsa, die op het eerste gezicht geen blessure leek te hebben opgelopen. Datzelfde gold overigens voor het feit dat de doelpuntenmakers Balotelli en Siligardi halverwege al hun shirtjes ruilden.

Dat beide ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand was niet meer dan terecht, en in de tweede helft was het bij Milan weer vooral Balotelli die het moest doen. De spits maakte zichzelf met een prachtige actie los van zijn bewaker, maar stuitte daarna van dichtbij op de vuisten van keeper Francesco Bardi. Kort daarop was het aan de andere kant wél raak: Paulinho werd op randje buitenspel de diepte in gestuurd en mocht door, waarna zijn harde schuiver te machtig was voor Gabriel, 2-1.

Daarna kwamen er echter kansen voor de gasten. Kaká leek na zijn assist bij de 0-1 weer een treffer voor te bereiden, maar invaller M'Baye Niang verprutste de mogelijkheid die de Braziliaanse spelverdeler hem bood. De Jong slaagde erin om een vrije trap op zijn hoofd te krijgen, maar kopte over. Wie anders dan Balotelli was tien minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 2-2. De spits mocht na een overtreding op hemzelf een vrije trap nemen en schoot vernietigend binnen. In de 88e minuut zorgde Balotelli er ook nog bijna voor dat Milan er met de volle winst vandoor ging, maar zijn afstandsschot spatte op de lat uiteen.