Balotelli verlost Milan met vrije trap van Parma en waarschuwt Inter

AC Milan had een eigen doelpunt van de gasten nodig voor de opmaat van de zege in San Siro. De ploeg van Massimiliano Allegri kwam niet verder dan halve kansen en kreeg dus hulp van Parma. Zes minuten voor rust gleed Gabriel Paletta erg onhandig een voorzet van Kevin-Prince Boateng in zijn eigen doel. Doelman Nicola Pavarini lag al op de grond en was dus kansloos: 1-0. De Argentijnse verdediger had na acht minuten kunnen scoren in het goede doel, maar na een verkeerd verwerkte hoekschop knalde hij ver naast. Die kans werd gecreëerd in een fase dat Parma domineerde.

Nadat beide partijen één aardige mogelijkheid hadden gehad, nam Parma het initiatief en was dreigend via vooral Jonathan Biabiany. De ploeg van Roberto Donadoni, die in de laatste vijf wedstrijden nul punten pakte en slechts drie keer scoorde, werd behoudens die kans van Paletta echter niet gevaarlijk. Het thuispubliek had reden tot onvrede, want hoewel Milan na een wat lastige beginfase weer de overhand had, stichtte men geen doelgevaar. De beste kans was opnieuw voor Parma, maar opnieuw Paletta mikte uit een goede positie voorlangs.

Toch gingen i Rossoneri met een goed gevoel rusten, want door de eigen treffer stond het na 39 minuten 1-0 in de modestad. In de tweede helft hadden i Crociati het meeste balbezit, maar doelman Christian Abbiati hoefde zich behoudens de tegengoal nooit te verontrusten. Tien minuten na de onderbreking onderstreepte Boateng het goede begin van Milan door net naast de paal te volleren. Omdat de marge minimaal was, bleef er hoop in het kamp van de kaasclub, die in september nog 1-1 speelde tegen Milan. De thuisploeg verdedigde echter solide.

In aanvallend opzicht liet Milan weinig meer zien. Balotelli knalde een vrije trap in twee instanties een meter naast de kruising, maar daar was ook alles mee gezegd. Althans, tot twaalf minuten voor tijd. Toen legde Super Mario namelijk aan voor een vrije trap en hij liet voor de vierde keer in drie duels het net bollen namens zijn droomclub. Dat was sinds Oliver Bierhoff namens Milan sinds 1998 niemand meer gelukt. Nicola Sansone deed in de slotseconden nog wat terug, maar Milan won en blijft zodoende ongeslagen in het nieuwe jaar.