Bankzitter Martins Indi ziet FC Porto morsen, Nani leeft op bij Sporting

FC Porto - Boavista 0-0
De wedstrijd werd vanwege de slechte weersomstandigheden liefst drie kwartier later afgetrapt dan gepland. Trainer Julen Lopetegui had geen basisplaats ingeruimd voor Bruno Martins Indi, maar de verdediger kon al gauw gaan warmlopen. Maicon kreeg na een woeste tackle immers een directe rode kaart, maar Lopetegui greep uiteindelijk niet in met een wissel. Daar had hij ook weinig reden toe, want Porto was gewoon de dominante partij en kreeg enkele goede kansen om te scoren. Een inzet van Yacine Brahimi bleef echter in een modderpoel liggen en Ruben Neves volleerde net naast.

Boavista kwam zelden in de buurt van het vijandelijke doel, maar vlak voor rust was men toch even gevaarlijk toen Andres in het zijnet schoot. Porto ging in de tweede helft op jacht naar de verdiende voorsprong, maar vond die niet. Jackson Martínez dwong doelman Mika nog tot een mooie save en Héctor Herrera schoot over. Martins Indi bleef de gehele wedstrijd op de reservebank zitten.

Benfica - Moreirense 3-1
Benfica kwam na een kwartier op achterstand: João Pedro kopte raak en noopte Jorge Jesus tot het doorvoeren van een vroege wissel. De trainer slachtofferde Andreas Samaris en bracht Derley in de ploeg. Halverwege de tweede helft werd Jesus tot een tweede wissel gedwongen: Ola John kwam in de ploeg voor de geblesseerde Talisca. Twee minuten na de entree van de Nederlander kwam Benfica op gelijke hoogte met Moreirense. Eliseu haalde van afstand uit en zag zijn fenomenale knal in de winkelhaak belanden: 1-1. Een kwartier voor tijd kwam Benfica voor het eerst op voorsprong: Maxi Pereira ramde bij de tweede paal raak na een voorzet van Nicolas Gaitán en Lima zorgde met een benutte strafschop voor het slotakkoord in Estádio da Luz.

Gil Vicente - Sporting Portugal 0-4
Nani zat bij Manchester United op een dood spoor, maar is bij Sporting weer helemaal opgeleefd. De aanvaller maakte zondagavond zijn tweede goal voor de club uit Lissabon door na elf minuten met zijn linker de verre hoek te vinden: 0-2. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Adrien Silva en Sporting kreeg in de eerste helft genoeg kansen om de marge uit te breiden. In de laatste twintig minuten troffen de bezoekers van Marco Silva nog tweemaal doel tegen Gil Vicente: Islam Slimani scoorde op aangeven van uitblinker João Mário en André Carrillo gleed zeven minuten voor tijd de 0-4 binnen. Os Leões boekten hun tweede overwinning van het seizoen en zijn nog altijd ongeslagen.