Barça incasseert eerste verlies van seizoen en laat Real uitlopen

Gezien het spelbeeld van los Azulgrana voor én na rust was de nederlaag niet onverdiend. David Villa loste weliswaar het eerste serieuze schot in de wedstrijd, maar Getafe kroop niet in de schulp en mocht er van tijd tot tijd listig uitkomen. Víctor Valdés, de man die dit seizoen weinig tegendoelpunten kreeg te verwerken (thuis nul, uit zes in vijf duels), schoot voor rust al een keer te hulp bij een gevaarlijke vrije trap. De aanval van Barcelona, normaalgesproken doordrenkt van actie en effictiviteit, werd aan banden gelegd en ook Lionel Messi kon het verschil niet maken.

De kleine Argentijn zwaaide een vrije trap een meter naast het doel en werd bij een uitbraak op de huid gezeten door doelman Moya; in de rebound slaagde Alexis Sánchez er niet in de keeper alsnog te passeren. Moya redde met één hand ook adequaat op een later schot van de Chileense vleugelspeler. Aan het begin van de tweede helft oefende Barça meer druk uit op Getafe, dat vorig seizoen nog geen vuist wist te maken en met 3-1 de boot inging voor eigen publiek.

Grote uitgespeelde kansen bleven echter uit voor Villa, Messi en Sánchez. Getafe echter sloeg hard toe bij een spelhervatting. Pablo Sarabia zwaaide een hoekschop in vanaf de linkerkant en Juan Valera mocht, niet gehinderd door Seydou Keita, inkoppen in de hoek. Guardiola handelde daarna snel, door Sánchez en Maxwell er vanaf te halen ten faveure van Pedro Rodríguez en Isaac Cuenca, in de hoop nog iets te forceren. Het bleek echter vergeefs, want Getafe behield de regie in de wedstrijd en stond in defensief opzicht sterk. Miku had in de laatste minuten nog de 2-0 op de pantoffel na een snelle uitbraak, maar was te egoïstisch en schoot naast. In de allerlaatste seconden werd Getafe nog gered door de paal en, in tweede instantie, door Moya.