Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Barça, Juve en Real boeken winst en gaan vol voor nieuwe Super League

Laatste update:

De Super League leek op sterven na dood, nadat negen van de twaalf oprichters zich onder grote druk van supporters, sponsors en de UEFA terugtrokken. Dat ging om Arsenal, AC Milan, Atlético Madrid, Chelsea, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur. De negen clubs gingen na overleg met de UEFA akkoord met het betalen van een boete en het inleveren van Europese inkomsten. De voetbalbond ging vervolgens de strijd aan met Barça, Juve en Real, die weigerden hun deelname aan de Super League op te geven.

De grootmachten trekken nu aan het langste eind in de juridische oorlog met de Europese voetbalbond. "We zijn verheugd dat we vanaf nu niet langer slachtoffer zullen zijn van de bedreigingen van de UEFA. Ons doel is om het Super League-project op een constructieve en collaboratieve manier verder te ontwikkelen, waarbij we rekenen op de bijdrage van alle belanghebbenden van het voetbal: fans, spelers, coaches, clubs, nationale en internationale competities en federaties."

Barça, Juve en Real beschouwen de 'monopolistische positie' van de UEFA als een 'ernstig probleem waarmee het voetbal wordt geconfronteerd'. "We hebben de plicht om dat aan te pakken. De UEFA heeft zichzelf gevestigd als de enige regelgever, exclusieve exploitant en unieke eigenaar van de rechten van Europese voetbalcompetities. Deze monopolistische positie, in strijd met belangen, schaadt het voetbal en zijn competitieve evenwicht. Zoals uit voldoende bewijsmateriaal blijkt, zijn de financiële controles ontoereikend en zijn ze onjuist toegepast. Clubs die deelnemen aan Europese competities hebben het recht om hun eigen competities te besturen." Uit het statement van de clubs blijkt dat het Europese Hof van Justitie in Luxemburg de 'monopolistische positie' van de UEFA nog gaat beoordelen.

Het lijkt erop dat de drie rebellen de afgehaakte clubs uitnodigen om opnieuw aan tafel te komen. "We zijn ons ervan bewust dat er elementen van ons voorstel zijn die moeten worden herzien en natuurlijk kunnen worden verbeterd door middel van dialoog en consensus. We blijven vertrouwen hebben in het succes van een project dat altijd in overeenstemming zal zijn met de wetten van de Europese Unie."

Meer nieuws

NAC Breda wil verrassen met buitenlandse opvolger van Jean-Paul van Gastel
1
Carragher onthult opvallende actie van Jordan Henderson: 'Hij is zichzelf niet'
19
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
PSV brengt openingsbod uit op man van 3 goals en 5 assists in de Eredivisie
31
Ontwikkeling bij Bayern München kan PSV'er Johan Bakayoko toptransfer opleveren
36
Beelden verdachte kaarten van aangeklaagde Paquetá direct grote hit op internet
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties